Σάββατο, 20/04/24, 10:00:00
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Αγγλικό Πρωτάθλημα » Ο Αρσάβιν "σκότωσε" τη Λίβερπουλ και η Εβερτον την Τσέλσι
Ο Αρσάβιν "σκότωσε" τη Λίβερπουλ και η Εβερτον την Τσέλσι
JuVe913Date: Σάββατο, 25/04/09, 15:58:16 | Message # 1
Group: Removed





Οι ανατροπές της Λίβερπουλ μπορεί να είναι εντυπωσιακές, ωστόσο είναι ανούσιες. Το εκπληκτικό ματς με την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ απέφερε ένα αλησμόνητο 4-4, το οποίο, όμως, δεν χρησίμευσε σε τίποτα στους "κόκκινους" που αρχικά έψαχναν νίκη με τρία γκολ διαφορά και εκ του αποτελέσματος ούτε που πλησίασαν τον στόχο τους. Το δεύτερο σερί 4-4, με αντίπαλο την Αρσεναλ για την 33η αγωνιστική της Premiership στο "Ανφιλντ", προέκυψε μετά από μία επίσης εξαιρετική αναμέτρηση, αλλά η κυριαρχία της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ σχεδόν σε όλο τον αγώνα δεν ήταν αρκετή για κάτι καλό και πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέφυγε και πάλι στη βαθμολογία.

Η εμφάνιση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίωρο ήταν καταιγιστική. Ο Λούκας Φαμπιάνσκι ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης των "κανονιέρηδων" (αν όχι ο μόνος που βρισκόταν στο γήπεδο) και εάν ο αεικίνητος Φερνάντο Τόρες σημάδευε καλύτερα, το συγκρότημα του Ράφα Μπενίτεθ θα μπορούσε να προηγείται με αρκετά γκολ. Η πίεση στο κέντρο από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έφερε ένα παιχνίδι στο μισό γήπεδο, αλλά μία φάση, ένα λάθος της άμυνας των "κόκκινων", ήταν αρκετό να χρίσει σκόρερ τον Αντρέι Αρσάβιν στο 36'. Το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, ωστόσο μέσα σε περίπου δέκα λεπτά στην επανάληψη, η Λίβερπουλ είχε κάνει την ανατροπή χάρη σε Τόρες και Γιόσι Μπεναγιούν (τους κορυφαίους της στον αγώνα), αλλά και σε δύο λάθη των αμυνομένων της Αρσεναλ (το δεύτερο ο μέχρι τότε αψεγάδιαστος Φαμπιάνσκι). Τα χαμόγελα είχαν επιστρέψει στο "Ανφιλντ", όπου μετά από μήνες, ο Τομ Χικς και ο Τζορτζ Τζιλέτ, οι συνιδιοκτήτες της Λίβερπουλ οι οποίοι βρίσκονται στα "μαχαίρια", κάθονταν σε διπλανά καθίσματα.

Πριν την έναρξη του αγώνα, με ειδική χορογραφία οι φίλοι της Λίβερπουλ και της Αρσεναλ θυμήθηκαν τον Ρέι Κένεντι που κατέκτησε όλους τους διαθέσιμους εγχώριους τίτλους καθώς και τρία κύπελλα Πρωταθλητριών με τις δύο ομάδες τη δεκαετία του ’70 και του 80’ και ο οποίος από τα 36 του πάσχει από το νόσο του Πάρκινσον. Οι φίλοι των "κανονιέρηδων" έπραξαν ομοίως και για τα 96 θύματα του Χίλσμπορο.

Η αναζήτηση του τρίτου τέρματος που θα διασφάλιζε τη Λίβερπουλ έγινε με πιεστικό τρόπο, όμως τα μετόπισθεν "πρόδωσαν" τους γηπεδούχους. Ο Αρσάβιν με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά έφερε τα πάνω κάτω και πλέον η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ βρισκόταν και πάλι σε θέση κυνηγού. Και πάλι, όμως, αντεπεξήρθε, με τον Τόρες να ισοφαρίζει σε 3-3. Η επανάληψη, στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν ήταν μήτηρ πάσης μαθήσεως. Νέα αμέλεια στην άμυνα, νέο γκολ του Αρσάβιν στο 90'. Και η ισοφάριση του Μπεναγιούν τρία λεπτά αργότερα τό μόνο που προσέφερε ήταν έναν βαθμό στον... αγώνα της σεζόν για τους "κόκκινους" στο πρωτάθλημα, μετά από αυτόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια στιγμή, η Αρσεναλ επιβεβαίωνε το ρόλο του "ρυμιστή" του πρωταθλήματος (έχει ακόμα ματς με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι) και έφτανε το αήττητό της στα 19 ματς (καλύτερη επίδοση μετά από αυτήν του 2003-04 με την ομάδα των "ανίκητων").

Μετά από αυτό το "ματς της χρονιάς", η "σκυτάλη" πέρασε στο "Στάμφορντ Μπριτζ", όπου η Τσέλσι φιλοξένησε την Εβερτον. Η σύγκριση απογοητευτική και σίγουρα πλην του Φάμπιο Καπέλο που είχε λόγους να παρακολουθήσει το ματς (εν αντιθέσει με αυτό του Μέρσεϊσαϊντ των υπεράριθμων αλλοδαπών παικτών), οι φίλαθλοι δεν αποζημιώθηκαν με την επιλογή τους. Οι φίλοι των "μπλε", μάλιστα, αντιλήφθηκαν μετά το σφύριγμα της λήξης πως η δική τους πορεία προς το πρωτάθλημα λαμβάνει τέλος κάπου εδώ. Η "λευκή" ισοπαλία απέναντι στα "ζαχαρωτά" άφησε την ομάδα του Γκους Χίντινκ έξι βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με αγώνα περισσότερο, με συνέπεια οι πιθανότητες να είναι κατάφωρα εναντίον της.

Σε μία πρόγευση του τελικού του κυπέλλου Αγγλίας (οι δύο ομάδες εξασφάλισαν το "εισιτήριο" το προηγούμενο Σαββατοκύριακο), η Τσέλσι κυρίαρχησε στο πρώτο μέρος, αλλά χωρίς το σημαντικότερο στοιχείο: τις ευκαιρίες που θα της απέφεραν το γκολ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες, παρότι δεν έχει νικήσει τους Λονδρέζους εδώ και 21 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο (από το 2000), δεν κυνήγησε την ανατροπή της παράδοσης και επέλεξε αμυντικό παιχνίδι, με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον ημιτελικό κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Στο πρώτο μέρος, μάλιστα, η Εβερτον είχε καλές ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο ο Ζο αποδείχθηκε επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους. Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι ήταν πιο υποτονική (είχε πάντως δοκάρι με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά), το ματς έχασε κάθε ενδιαφέρον από πλευράς θεάματος, μιας και οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν ακόμα καλύτερα και το αποτέλεσμα διατηρήθηκε ως είχε.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Αστον Βίλα-Γουέστ Χαμ 1-1
(11' Χέσκεϊ - 85' Τριστάν)

Μίντλεσμπρο-Φούλαμ 0-0

Πόρτσμουθ-Μπόλτον 1-0
(78' Κανού)

Στόουκ-Μπλάκμπερν 1-0
(75' Λόρενς)

Σάντερλαντ-Χαλ 1-0
(45' Σισέ)

Τότεναμ-Νιούκαστλ 1-0
(24' Μπεντ)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ 4-2
(8' Ρομπίνιο, 20' Ονουόχα, 55' πέν. Ελάνο, 94' Στάριτζ - 37', 55' Μπραντ)

Λίβερπουλ-Αρσεναλ 4-4
(49', 73' Τόρες, 56', 93' Μπεναγιούν - 36', 67', 70' 89' Αρσάβιν)

Τσέλσι-Εβερτον 0-0

 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Αγγλικό Πρωτάθλημα » Ο Αρσάβιν "σκότωσε" τη Λίβερπουλ και η Εβερτον την Τσέλσι
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |