Πέμπτη, 28/03/24, 17:52:13
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Τα "παιδιά" του Ντούσαν...
Τα "παιδιά" του Ντούσαν...
JuVe913Date: Κυριακή, 19/04/09, 01:27:59 | Message # 1
Group: Removed





Πειθαρχημένος, σοβαρός, δίκαιος, δάσκαλος, πατέρας, ασπίδα, μερικά από τα πλούσια χαρακτηριστικά του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός, όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να κατακτήσει πολλούς τίτλους, εντός και εκτός γηπέδων. Ο σημαντικότερος τίτλος όμως είναι η συνολική αποδοχή από τα "παιδιά" του και η δική τους... προστασία γύρω από το όνομα του Ντούσκο.

Δίπλα στο όνομα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών την τελευταία 20ετία που έβγαλε η χώρα μας, (είτε ξένοι, είτε Έλληνες) θα βρούμε το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο άνθρωπος που έδωσε την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να γίνουν παγκόσμιοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Τσιάρτας, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Σαβέφσκι, Γεωργάτος, Κετσπάγια, Ελευθερόπουλος, Οκκάς, Κασάπης, Κοπιτσής, Μαυρογενίδης (η λίστα δεν έχει τελειωμό...), δείγμα της δουλειάς του Ντούσκο με τα ταλέντα.

Ορισμένοι από τους προαναφερθέντες, μίλησαν για τον τεχνικό τους, για τον άνθρωπο που τους επέλεξε, για τον προπονητή που τους ανέδειξε. Διαβάστε τις απόψεις από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου για τον κορυφαίο τεχνικό της Ελλάδας.

Τσιάρτας: "Μέγιστη τιμή που επιλέχθηκα από τον κ. Μπάγεβιτς"

Ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να δουλέψει με εκατοντάδες ποδοσφαιριστές και έχει ανακαλύψει αμέτρητα ταλέντα. Ανάμεσα τους ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής την τελευταία εικοσαετία, ο Βασίλης Τσιάρτας.

Ο "el mago" του ελληνικού ποδοσφαίρου, μίλησε για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και παραδέχτηκε ότι για όλα αυτά που κατάφερε, ένα μεγάλο ποσοστό το οφείλει στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

"Ήμουν προσωπική επιλογή του κ. Μπάγεβιτς και αυτό από μόνο του, ήταν η μέγιστη τιμή για εμένα. Δούλεψα μαζί του, αναδείχτηκα μαζί του... Έπαιξα στην ΑΕΚ την λεγόμενη χρυσή "επταετία" όπου παίζαμε την καλύτερη μπάλα από όλους και είχαμε την αναγνώριση. Ο κ. Μπάγεβιτς ήξερε να παίρνει τα μέγιστα από τον κάθε παίκτη, δούλευε σκληρά με τον κάθε παίκτη και έχει τη δυνατότητα να φτιάχνει νέους ποδοσφαιριστές".

Στην ερώτηση για το αν θυμάται κάτι από την πρώτη φορά που έπαιξε για την ΑΕΚ: "Ο κ. Μπάγεβιτς έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα, σου μεταφέρει-μεταδίδει την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθηση του. Του νικητή... Παίρνει από τα ταλέντα αυτό που θέλει και τους βγάζει τον καλύτερο τους εαυτό. Του αρέσει να παίζει με νέους ποδοσφαιριστές, να φτιάχνει επιθετικές ομάδες, και να δημιουργεί επιθετικογενείς παίκτες. Είναι ο κορυφαίος τεχνικός την τελευταία 20ετία, πέτυχα μαζί του και όχι μόνο εγώ. Κατάφερε και έφτιαξε επιτυχημένους ποδοσφαιριστές σε όλη του την καριέρα".

Ο "μάγος" του ελληνικού ποδοσφαίρου θυμήθηκε τα πρώτα χρόνια του στην ΑΕΚ και αποκάλυψε την κουβέντα του "Ντούσκο" που κουβάλησε σε όλη του την καριέρα και θα την θυμάται για πάντα: "Κάποτε στις αρχές της καριέρας μου ο κ. Μπάγεβιτς είχε κάνει δημόσια τη δήλωση: "Εάν δεν πετύχει ο Βασίλης ποδοσφαιρικά, εγώ θα σκίσω το δίπλωμα μου". Ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμένα να ακούω αυτή την κουβέντα, ήταν ίσως το μεγαλύτερο έναυσμα για εμένα για να συνεχίσω την σκληρή δουλειά".

Κετσπάγια: "Ευχαριστώ τον Ντούσαν που με επέλεξε"

Ο πρώην τεχνικός της Ανόρθωσης που, στην ποδοσφαιρική του καριέρα πέρασε από την ΑΕΚ για 3 χρόνια και αγαπήθηκε από τον κόσμο όσο λίγοι, μίλησε για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και δίχως να μας προκαλεί κάποια έκπληξη, έπλεξε το εγκώμιο του τεχνικού της Ένωσης.

"Γενικά πριν πάρω τη μεταγραφή μου στην ΑΕΚ, έβλεπα την ομάδα από την τηλεόραση, ειδικότερα όταν έμαθα πως βρίσκομαι στο στόχαστρο του κ. Μπάγεβιτς. Γνωρίζαμε στην Κύπρο πως επρόκειτο για έναν πετυχημένο προπονητή και σίγουρα ότι και να πεις είναι λίγο για αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ήταν εύκολο για εμένα να φύγω από το Κυπριακό πρωτάθλημα και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μπάγεβιτς για την επιλογή που έκανε στο πρόσωπο μου".

Ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου που κατάφερε να οδηγήσει την πρωταθλήτρια της Μεγαλονήσου, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, προσπάθησε να θυμηθεί την χρονιά που πήρε μεταγραφή στην Ένωση: "Μου είχε μιλήσει ο κ. Μπάγεβιτς και μου είχε τονίσει πως: "Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να φύγεις από το Κυπριακό και να πετύχεις στο Ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω της διαφορά που είχαν τότε τα πρωταθλήματα.

Το σίγουρο είναι ότι θα πάρεις ευκαιρίες θα σε στηρίξω και στο χέρι σου είναι να τα καταφέρεις. Δεν χρειάζεται να έχεις άγχος, ποδόσφαιρο παίζεις εδώ(Κύπρος), ποδόσφαιρο θα παίξεις και εκεί. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις". Βέβαια μέχρι να γίνει η μεταγραφή μου είχε βγει η ψυχή (γέλια)".

Ο αγαπημένος Τιμούρ της κιτρινόμαυρης εξέδρας, στάθηκε στην στήριξη που είχε από τον Μπάγεβιτς: "Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Την πρώτη χρονιά δεν ήταν εύκολα για εμένα καθώς είχα πολλούς τραυματισμούς και δεν μπόρεσα να δείξω τι αξίζω. Αυτός είχε όμως πίστη σε εμένα σε όλα το διάστημα και το έδειχνε στην κάθε ευκαιρία. Αυτό ήταν που μου έδωσε δύναμη όταν είδα έναν προπονητή σαν τον Μπάγεβιτς να πιστεύει τόσο πολύ σε εμένα. Απόδειξη, η δεύτερη μου χρονιά που ψηφίστηκα ως ο κορυφαίος ξένος του πρωταθλήματος".

Για το τέλος ο Τιμούρ Κετσπάγια σκιαγράφησε τον χαρακτήρα του ανθρώπου αλλά και του προπονητή Μπάγεβιτς, μας αποκάλυψε(μετά από δική μας πίεση) πως στο μέλλον δεν θα έλεγε όχι σε μια πιθανή συνεργασία με τον Σερβοέλληνα τεχνικό με τον Τιμούρ στο τιμόνι και τον "Ντούσκο" σε θέση τεχνικού διευθυντή ίσως(;), ενώ τόνισε πως: "προσπαθώ να μοιάσω σε κάποια πράγματα στον κ. Μπάγεβιτς".

"Σίγουρα θα έλεγα ότι είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος. Σοβαρός και παράλληλα προσιτός για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του. Δίκαιος με τους ποδοσφαιριστές και κοντά τους, κάτι που έκανε πολύ καλό σε εμάς. Το μότο του είναι: "Πρώτα η ομάδα και μετά όλοι οι άλλοι". Αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω και εγώ στην δική μου καριέρα.

Τώρα για μια πιθανή συνεργασία με τον κ. Μπάγεβιτς, καταρχήν θα έλεγα ότι είναι τιμή για όποιον ξεκινάει τώρα την καριέρα του, να βρεθεί δίπλα του. Δεν το συζητώ. Τώρα βέβαια για εμένα θα ήταν λίγο δύσκολο, καθώς καταλαβαίνετε πως έχω ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια και έχω καταφέρει κάποια πράγματα. Πλέον θέλω να εφαρμόζω εγώ τις δικές μου ιδέες.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα έλεγα όχι σε μια πρόταση στο μέλλον(σε κάποια χρόνια) με τον κ. Μπάγεβιτς να βρίσκεται κοντά μου (τεχνικός διευθυντής). Θα ήταν το ιδανικό. Θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους και το απέδειξε και φέτος. Πήρε την ΑΕΚ από εκεί που δεν μπορούσε να μπει καν στη διαδικασία να διεκδικήσει κάτι και πλέον χτυπάει τη δεύτερη θέση και το Κύπελλο".

Κοπιτσής: "Είναι ο κορυφαίος τεχνικός με διαφορά"

Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν και ο Χάρης Κοπιτσής. Ο τεχνικός των τμημάτων υποδομής της Ένωσης, σε ηλικία 23 ετών φόρεσε τη φανέλα με το δικέφαλο στο στήθος, προερχόμενος από τον Πανιώνιο και αμέσως έγινε ένας από τους βασικούς παράγοντες της πρωταθλήτριας ΑΕΚ.

Ο Χάρης Κοπιτσής μίλησε για τον τεχνικό της ΑΕΚ με τα καλύτερα λόγια και αποκάλυψε το μεγαλύτερο μυστικό του: "Ο κ. Μπάγεβιτς είναι ο κορυφαίος τεχνικός. Ότι και να πω θα είναι λίγο. Είναι ο προπονητής που θα σε βοηθήσει στην εξέλιξη σου, θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις σε ποια ομάδα βρίσκεσαι, τους στόχους που πρέπει να έχεις και τη δουλειά που πρέπει να κάνεις. Είναι ο ιδανικός για να σου δείξει τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να εκτοξεύσεις την καριέρα σου. Κάτι που έκανε και με εμένα", τόνισε ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και πρόσθεσε:

"Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό στη δουλειά του είναι η ισονομία. Αντιμετωπίζει όλους τους ποδοσφαιριστές με τον ίδιο τρόπο. Από τον μεγαλύτερο σε ηλικία μέχρι τον μικρότερο. Φτάνει και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να προσπαθούν και να δείχνουν ότι σέβονται την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Αν όμως δει ότι βάζεις την ομάδα κάτω από το εγώ, τελείωσες δεν έχεις τύχη με αυτή την νοοτροπία. Ο κ. Μπάγεβιτς θέλει την ομάδα πάνω από όλους".

Τέλος, ο "τρελός και ψυχοπαθής" των φιλάθλων της ΑΕΚ, μοιράστηκε μαζί μας αυτό που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια: "Αυτό που με εντυπωσίασε και το κράτησα από τον κ. Μπάγεβιτς, είναι πως αφού μίλησα και με άλλους συμπαίκτες μου αλλά και αντιπάλους μου που κατά καιρούς είχαν για τεχνικό τον Ντούσαν, είναι πως όλοι λέγανε πως είναι δίκαιος με όλους και πρόκειται για τον κορυφαίο τεχνικό. Αυτό και μόνο τα λέει όλα για έναν άνθρωπο. Η συνολική αποδοχή..."

Ελευθερόπουλος: "Ο μοναδικός που θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό"

Όταν στα 18,5 φοράς της φανέλα του βασικού για να κάτσεις κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού και από εκείνη τη στιγμή παίρνεις τη φανέλα στο... σπίτι σου, όλοι καταλαβαίνουν πως ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν και είναι μέσα στην τριάδα των κορυφαίων Ελλήνων γκολκίπερ.

Άλλωστε η παραμονή στο πρωτάθλημα της Ιταλίας τα τελευταία ... χρόνια, τη χώρα με παράδοση στους καλύτερους τερματοφύλακες και αμυντικούς, αλλά και το ότι φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν, λέει πολλά.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για να φτάσει όμως εκεί που βρίσκεται τώρα, πέρασε πρώτα από τα χέρια του Ντούσκο.

"Ότι και να πω θα είναι λίγο. Θεωρώ ότι οι τίτλοι που έχει κατακτήσει, μιλάνε από μόνοι τους. Είναι ένας τεχνικός που δουλεύει πάνω στην πειθαρχία και την σοβαρότητα.. Από τους λίγους προπονητές, ίσως ο μοναδικός που θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό".

Ο "Ελε" της ερυθρόλευκης εξέδρας, που ακόμα και σήμερα αποτελεί αγαπημένο παίκτη των οπαδών, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του Μπάγεβιτς: "Θυμάμαι ότι ήταν μόνος του μια απίστευτη ασπίδα προς τους παίκτες. Ήταν συγκλονιστικό αυτό. Δεν σε απασχολούσε τίποτα από όλα τα υπόλοιπα. Κράταγε μόνος του τα αποδυτήρια. Μόνο ο προπονητής και η δουλειά σε ενδιέφερε, τίποτε άλλο. Αυτό μου έκανε εντύπωση γιατί στη συνέχεια της καριέρας μου δεν το συνάντησα όπου και αν πήγα. Έλειπε".

Όσο για το τι τον σημάδεψε από τον Μπάγεβιτς στη υπόλοιπη καριέρα του: "Για εμένα δεν υπάρχει τίποτε άλλο, από το ότι, στα 18,5 μου χρόνια μου εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού στον πρωταθλητή Ελλάδας".

Μαυρογενίδης: "Μου έμαθε να δίνω τα πάντα για την ομάδα"

Μαζί με τον Γιαννακόπουλο, δημιούργησαν στα μέσα της δεκαετίας του 90' την καλύτερη δεξιά πλευρά της Ελλάδας. Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τη θέση του δεξιού φουλ μπακ. Το ταλέντο το είχε, ο Ντούσαν το μεγιστοποίησε: "Τα κύρια στοιχεία που έχει ο κ. Μπάγεβιτς είναι η λατρεία για την πειθαρχία.

Λατρεύει τους παίκτες που έχουν το εγώ κάτω από την ομάδα. Σου δίνει την αυτοπεποίθηση, τη δύναμη μέσα από τις προπονήσεις. Μέσα από αυτόν έμαθα να δίνω τα πάντα για την ομάδα", δήλωσε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:

"Και μόνο που σου λέει ένας τέτοιος άνθρωπος, όταν είσαι μικρός, "Σε πιστεύω και είμαι εγώ κοντά σου", δεν χρειάζεται κάτι άλλο για έναν νέο ποδοσφαιριστή".

Οκκάς: "Ένιωθες ότι αυτός ο άνθρωπος, νοιαζόταν για εσένα"

Στα 23 του επιλέχθηκε από τον Νοτύσαν Μπάγεβιτς για να ενισχύσει την επίθεση του ΠΑΟΚ. Η πλούσια καριέρα του Γιάννη Οκκά με τίτλους και πορεία στις 3 από τις 4 μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, ξεκίνησε από τον Ντούσαν.

"Το να σε διαλέγει ένας Μπάγεβιτς, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι έχεις να δώσεις πολλά. Ξέραμε στην Κύπρο το όνομα Μπάγεβιτς και ξέραμε ότι ήταν από τους κορυφαίους προπονητές. στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η απορία μας όμως, μαζί με εμένα και ο Γιώτης Εγκωμίτης, ήταν να δουλέψουμε μαζί του να δούμε αν τα όσα ακούγονταν αληθεύουν. Και το επιβεβαιώσαμε. Είχε την πειθαρχία πάνω απ' όλα. Το Α και Ω ήταν η πειθαρχία.

Δεν άφηνε να ξεφύγουν τα αποδυτήρια και είχε ισονομία. Ερχόμουν στον ΠΑΟΚ σαν μεγάλο όνομα και με έκανε να νιώσω ίσος με όλους. Δεν ξεχώριζε ούτε ο πιο ακριβοπληρωμένος, ούτε το μεγαλύτερο όνομα, ούτε ο μικρότερος σε ηλικία. Δεν επέτρεπε σε κανέναν να χαλάσει το κλίμα".

Στην μεγάλη οθόνη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δείχνει απόμακρος και αυστηρός, αλλά ο Γιάννης Οκκάς το διαψεύδει: "Δεν υπάρχει η λέξη απόμακρος για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ίσα - ίσα ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσες να κάνεις πλάκα. Ήταν πολλές φορές με το χαμόγελο. Τελείωνε η προπόνηση και μας πείραζε. Ένιωθες ότι αυτός ο άνθρωπος νοιαζόταν για σένα και εσύ έπρεπε να δουλέψεις γι' αυτόν. Με τους ποδοσφαιριστές ήταν πολύ κοντά, εκτός από αυτούς που δεν θέλανε να είναι κοντά. Δεν άφηνε όμως κανέναν να χαλάσει την ομάδα".

Ο νυν άσος της Ομόνοιας, αναφέρθηκε και στο προσόν του Ντούσαν για την ασπίδα στους παίκτες: "Στις αποτυχίες όλοι ορμούσαν να μας φάνε, αλλά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν μεγάλη ασπίδα. Είναι μεγάλο πράγμα για έναν προπονητή. Αν ασχοληθεί κάποιος παίκτης με αυτά που γράφονται, έχασε το παιχνίδι. Ο Ντούσαν δεν στο επέτρεπε, σε προστάτευε".

Τέλος ο διεθνής επιθετικός, αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Σερβοέλληνα τεχνικό: "Ακόμα έχω σχέσεις μαζί του. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα. Πριν λίγο καιρό τον είχα πάρει τηλέφωνο αργά το βράδυ, του είπα: "Μίστερ συγνώμη αν σε ξύπνησα, αν σε ενοχλώ και εκείνος μου είπε: "Τα παιδιά τα δικά μου ποτέ δεν με ενοχλούν". Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα".

Παπάζογλου - Καράμπελας: "Η νέα γενιά"

Οι παραπάνω νυν και πρώην ποδοσφαιριστές αποτελούν ισχυρές φυσιογνωμίες στο χώρο του ποδοσφαίρου με πλούσιες καριέρες γεμάτους τίτλους και δόξα. Τι γίνεται όμως με το τώρα. Παρότι τους χωρίζουν ολόκληρες δεκαετίες, οι μικροί του Άρη, Παπάζογλου και Καράμπελας μιλάνε για τον Ντούσαν Μάγεβιτς, με ακριβώς τα ίδια λόγια, δείγμα ότι ο Ντούσαν δεν άλλαξε στο πέρασμα του χρόνου και αυτό σημαίνει πως και το μέλλον των δύο παιδιών του Άρη αναμένεται... λαμπρό.

Παπάζογλου: "Θα 'θελα να ξανασυνεργαστώ μαζί του"

Ο υψηλόσωμος άσος του Άρη, Θανάσης Παπάζογλου έγινε γνωστός στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο "Κλ. Βικελίδης", με τους κιτρινόμαυρους μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση να κερδίζουν τους Σέρβους με 3-0. Τα δυο γκολ του Παπάζογλου (το ένα καλύτερο από το άλλο) εκτόξευσαν τη μετοχή του.

"Μου είπε μπες μέσα και παίξε. Μου έδειξε ότι με εμπιστεύεται. Ο κ. Μπάγεβιτς 1ον) ήταν πολύ σοβαρός στη δουλειά του, 2ον) είχε πειθαρχία και 3ον) τα πάντα γύρω από την ομάδα ήταν κάτω από τις δικές του οδηγίες.

Ποτέ δεν ήταν αγχωτικός και ποτέ δεν ήταν αυστηρός. Έκανε την πλάκα του, δεν ήταν μπαμπούλας. Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος και πάρα πολύ καλός προπονητής".

Ο επιθετικός του Άρη αναφέρθηκε και σε αυτό που τον σημάδεψε για όλο το υπόλοιπο της καριέρας του: "Στον σοβαρό τραυματισμό μου, είχαμε κερδίσει το παιχνίδι αλλά εγώ έμεινα έξω για αρκετό καιρό. Τότε είχε δηλώσει δημόσια: "Καλύτερα να χάναμε το παιχνίδι, παρά να χάσω τον παίκτη", Αυτό ήταν κάτι που μου έδειξε πόσο αξίζω και πόσο πολύ με πιστεύει ο κ. Μπάγεβιτς.

Μου το είχε δείξει και στις προπονήσεις, μου έλεγε ότι είχα το ταλέντο. Μάλιστα γύρω από το περιβάλλον του μου λέγανε ότι του θυμίζω τον ίδιο στα νιάτα του. Αυτές τις κουβέντες, δεν θα τις ξεχάσω".

Καράμπελας: "Ο κ. Μπάγεβιτς είναι ένας μύθος"

Είναι από τα ανερχόμενα μπακ του Ελληνικού πρωταθλήματος και από τη στιγμή που τον έχει ξεχωρίσει ο Ντούσκο, ο Νίκος Καράμπελας έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να κατακτήσει τα όνειρα του. Τι λέει όμως για τη συνεργασία που είχε με τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ;

"Ο κ. Μπάγεβιτς είναι μια ισχυρή προσωπικότητα. Είναι ένας μύθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής. Είμαι ευγνώμων που δούλεψα μαζί του και πάντα θα θελα στην καριέρα μου να βρίσκω μπροστά μου ανθρώπους σαν τον κ. Μπάγεβιτς, δασκάλους που σου διδάσκουν την παραμικρή λεπτομέρεια και σου πλάθουν προς το καλύτερο τον χαρακτήρα σου".

Πρώτη φορά έπαιξα σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου και ενώ ήμουν εκτός αποστολής στο πρώτο ματς με τον προηγούμενο προπονητή, στο δεύτερο με τον κ. Μπάγεβιτς βρέθηκα στην αποστολή και μπήκα για πρώτη φορά ως αλλαγή. "Μπες μέσα μικρέ και κάνε αυτά που ξέρεις", μου είπε. Μάλιστα 10' λεπτά μετά την είσοδο μου, έσπασα το χέρι μου, αλλά δεν το έδειξα για να μη χάσω την ευκαιρία. Ο κ. Μπάγεβιτς, είτε παίζεις είτε δεν παίζεις σου συμπεριφέρεται το ίδιο. Σαν να είσαι έτοιμος ανα πάσα στιγμή", δήλωσε ο άσος του Άρη και πρόσθεσε:

"Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ, ήταν στο σοβαρό τραυματισμό μου. Ο κ. Μπάγεβιτς με στήριξε πάρα πολύ και μαζί με όλο το τεχνικό επιτελείο, και τον κ. Μπουρουτζίκα και τον κ. Περσία, μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω να παλεύω για επιστρέψω και τα κατάφερα να γυρίζω ακόμα πιο δυνατός και ακόμα πιο γρήγορα απ' ότι και εγώ περίμενα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, με βοήθησε πάρα πολύ στον ψυχολογικό τομέα".

"ΝΤούσαν ΜΠάγεβιτς = Νίκες Τίτλοι - Μίστερ Πρωτάθλημα"

Από τις παραπάνω δηλώσεις και γνωρίζοντας κάποιος την καριέρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, από τον πρωταθλητή (ποδοσφαιριστής/προπονητής) με την ΑΕΚ, μέχρι τον πρωταθλητή με τον Ολυμπιακό, κυπελλούχο με τον ΠΑΟΚ, φιναλίστ με τον Άρη, μπορεί εύκολα να συμπεράνει πως η ηγετική φυσιογνωμία του "Πρίγκηπα του Νερέτβα" μεταμορφώνει ομάδες και παίκτες.

Όποια ομάδα και αν οδηγεί αυτόματα εξελίσσεται σε πρωταγωνίστρια και όποιους παίκτες και αν προπονεί σε αστέρια του ποδοσφαίρου. Άλλωστε μεγάλες ομάδες και μεγάλοι ποδοσφαιριστές γίνονται μέσα από νίκες, τίτλους και πρωταθλήματα, δηλαδή... από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Attachments: 6778596.jpg (36.5 Kb)
 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Τα "παιδιά" του Ντούσαν...
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |