Πέμπτη, 25/04/24, 07:24:46
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Ο "safe hands" Σεμπάστιαν
Ο "safe hands" Σεμπάστιαν
JuVe913Date: Τετάρτη, 08/04/09, 23:21:09 | Message # 1
Group: Removed





Τελικώς χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να επιτευχθεί η πρόκριση που _ δίκιο είχε ο Μπάγεβιτς που φώναζε τις τελευταίες ημέρες _ κάποιοι ποδοσφαιριστές του φάνηκε τη θεωρούσαν δεδομένη και με τέτοια νοοτροπία αγωνίστηκαν στις Σέρρες. Ευτυχώς για την ΑΕΚ, ανάμεσά τους δεν συγκαταλεγόταν ο Σεμπάστιαν Σάχα. Το έχω γράψει ξανά σε αυτό το βήμα, άποψή μου είναι ότι ο Αργεντινός είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Στο ίδιο επίπεδο με τον Αντώνη Νικοπολίδη. Όλοι οι υπόλοιποι είναι πολύ πίσω τους.

Στην κακή μέρα μιας ομάδας _ για την οποία άμοιρος ευθυνών ασφαλώς δεν είναι ο προπονητής ο οποίος βλέπει ότι η ΑΕΚ άρχισε να έχει πάλι σκαμπανεβάσματα κι ακόμα αναζητεί το φάρμακο της σταθερότητας _ ο καλός τερματοφύλακας οφείλει να κάνει τη διαφορά. Ο Σάχα το έπραξε! Κι αν (ω μη γένοιτο!) δεν προλάβει να αγωνιστεί στον τελικό της 2ας Μαίου ο Σωτήρης Κυργιάκος, θα χρειαστεί να το κάνει αρκετές φορές κι εκείνο το βράδυ. Διότι απόντος του αρχηγού, η άμυνα της ΑΕΚ δείχνει ιδιαίτερα ευάλωτη, ειδικά στις εναέριες μονομαχίες.
Βέβαια χθες έδειχνε προβληματική σε όλες τις γραμμές. Οι χαφ δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν _ άλλωστε οι Πελετιέρι και Ενσαλίβα δεν το… κατέχουν και πολύ στο συγκεκριμένο τομέα _ οι επιθετικοί δεν είχαν σωστή συνεργασία (είτε διότι ο Τζεμπούρ φλυαρούσε κι επέμενε να τελειώνει μόνος του τις φάσεις, είτε γιατί ο Σκόκο είχε ενεργή συμμετοχή μόνο όταν εκτελούσε τις στημένες μπάλες) ενώ η άμυνα έδινε εύκολα το φάουλ κοντά στην περιοχή αλλά και τη δυνατότητα στον αντίπαλο για πολλά ελεύθερα σουτ από καίριες θέσεις στις οργανωμένες επιθέσεις του. Εξυπακούεται ότι η ΑΕΚ του τελικού δεν θα είναι αυτή που είδαμε σήμερα στις Σέρρες.

Ακόμα κι αν δεν προλάβει ο Κυργιάκος, ακόμα κι αν χάσει τον αγώνα ο Τζεμπούρ, η σημασία του αγώνα, η εμπειρία του Μπάγεβιτς στην κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία των παικτών ενόψει τέτοιων αναμετρήσεων, η δίψα για την κατάκτηση μιας κούπας και το «μπιζάρισμα» του κόσμου δεν θα επιτρέψουν νωχελικές και υπερφίαλες παρουσίες. Απαιτείται βέβαια και η πολυδιαφημισμένη αλλά δυσεύρετη νοοτροπία νικητή απέναντι σε έναν αντίπαλο που (είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο) έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση το περυσινό 4-0 στο πρωτάθλημα).

Εν κατακλείδι, ο Μπάγεβιτς και οι παίκτες δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να ασχοληθούν περισσότερο με το καταναγκαστικό ενενηντάλεπτο στις Σέρρες. Ο στόχος επετεύχθη κι ένας πολύ μεγαλύτερος περιμένει. Αυτός που για την ΑΕΚ θα αποτελέσει οξυγόνο, που θα της δώσει έναν τίτλο ύστερα από επτά χρόνια χωρίς έστω ένα… κυπελλάκι παγωτό στην τροπαιοθήκη της, αυτός που θα ενισχύσει το πάθος και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών ενόψει των πλέι οφ. Αυτό πρέπει να κάνουν στην ΑΕΚ. Να ξεχάσουν τα άσχημα και να πιστέψουν ότι τα καλύτερα έρχονται!

Attachments: 6958490.jpg (43.9 Kb)
 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Ο "safe hands" Σεμπάστιαν
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |