Πέμπτη, 25/04/24, 23:26:06
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Games » Νεα Παιχνιδια » Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
alex11Date: Σάββατο, 20/12/08, 11:49:50 | Message # 1
Gadgetakias
Group: Administrators
Messages: 121
Reputation: 5
Status: Offline

Ποτέ δεν κατάλαβα, μου έλεγε καθώς παίζαμε τα πρώτα παιχνίδια του νέου (?) δημιουργήματος της KONAMI ένας φίλος, τι έχει αλλάξει στα τελευταία ποδοσφαιράκια. Όλα ίδια μου μοιάζουν.

Για λίγο, αντανακλαστικά περισσότερο, άρχισα να του απαριθμώ τις νέες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο PES. Με σταμάτησε όμως απότομα, και μου επεσήμανε πως δεν αναφερόταν σε διαφορές από την προηγούμενη έκδοση. Η ατάκα του πήγαινε γενικότερα στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν είναι πολλές. Υπάρχουν, δεν αμφιβάλλω. Δεν είναι όμως κοσμοϊστορικές, δεν άλλαξαν εκ θεμελίου το παιχνίδι όπως κάποτε η μετάβαση από τα αγαπημένα sensible soccer και kick off στα σύγχρονα FIFA και PES.

Εάν υπάρχει ένα βασικό χαρακτηριστικό σε σχέση με την φετινή έκδοση, τότε αυτό είναι η στασιμότητα. Αλλά αρκετά με τον πρόλογο, ας τα δούμε αναλυτικά...

ΓΡΑΦΙΚΑ / ΗΧΟΣ
Πάνω κάτω τα ίδια με τα περσινά. Αν εξαιρέσει κανείς τα κατά τι διαφορετικά animations, τις ελαφρά καλύτερες φωτοσκιάσεις, την προσθήκη ορισμένων καινούριων μορφών πανηγυρισμού. Κάποιοι μάλιστα ίσως πουν πως δεν παρατήρησαν ούτε καν αυτές τις ελάχιστες αλλαγές. Μεταξύ μας, αλλά δεν θα πέφτουν και πολύ έξω, καθώς πρέπει να τις ψάξεις για να τις δεις.

Ελπίζουμε πως η μαμά KONAMI θα τηρήσει την υπόσχεση της, και θα προικίσει το 2010 το τέκνο της με μια νέα μηχανή γραφικών, έτσι ώστε να περάσουν τα γραφικά σε ένα πραγματικά νέο επίπεδο.

Θετικό πάντως είναι το γεγονός πως έχουν εξαλειφθεί σχεδόν ολοκληρωτικά οι στιγμές που το framerate έπεφτε στα τάρταρα, ειδικά κατά την διάρκεια των replays. Μάλιστα, στην έκδοση για pc που παρουσιάζεται εδώ, το καινούριο pro είναι λιγότερο απαιτητικό από το περσινό σε hardware, κάτι που εμφανώς καταδεικνύει την προχειρότητα της περυσινής έκδοσης.

Ο Ήχος παραμένει αναλλοίωτος. Όπως ακριβώς στο προηγούμενο PRO, το 3 δηλαδή. Χμμμ... (γρήγορη ματιά στον τίτλο του review). Κι όμως, όσο απίστευτο φαίνεται, άλλο τόσο αληθινό είναι. Ο Ήχος του pro evolution soccer μοιάζει ολόιδιος, φτυστός, με τις προηγούμενες πέντε εκδόσεις του. Για να μην πούμε με όλες. Ο σχολιασμός το ίδιο άχρωμος, το ίδιο άστοχος, με τις ίδιες ατάκες. Αυτό θα πει ποικιλία.

GAMEPLAY
Εδώ υπάρχουν οι περισσότερες αλλαγές. Καταρχήν ξεχάστε το ηλίθιο φλιπεράκι που ήταν το PES 2008. Εδώ ο ρυθμός πέφτει, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί όπως πρέπει. Το τάκλιν αποκτά ξανά σημασία, δίνοντας ένα μεγάλο συν σε όσους το εκτελούν σωστά και στον σωστό χρόνο.
Tα σουτ που δεν έπρεπε να χάνονται με τίποτα, καταλήγουν περισσότερες φορές μέσα παρά στις κερκίδες, ενώ ορισμένα βρόμικα κόλπα που χαντάκωσαν το multiplayer κομμάτι του προηγούμενου τίτλου έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Ένα σωρό αλλαγές, έτσι? Όχι. Ένα σωρό πισωγυρίσματα. Το παιχνίδι μοιάζει πολύ με το 6. Που έμοιαζε πολύ με το 4. Ενώ είχε μεσολαβήσει το 5, που είχε ορισμένες σημαντικές αλλαγές σε ρυθμό και ταχύτητα, που τις πήραν πίσω μετά. Σας λέει κάτι αυτό το μοτίβο?
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Είναι πολύ δύσκολο πλέον να γράφει κάνεις για την κάθε καινούρια έκδοση του PES και να πρέπει να γεμίσει υποτυπωδώς έναν ελάχιστο αριθμό σειρών. Δύσκολο, κουραστικό και ψυχοφθόρο. Η σειρά έπεσε σε τέλμα. Το λέει αυτό ένας φανατικός οπαδός της, που έχει όλες τις εκδόσεις από την πρώτη πρώτη 3D.
Μοναδικός φάρος σωτηρίας αποτελεί η έκδοση του wii (το 2008, γιατί το 2009 θα αργήσει λίγο να βγει για αυτό το format).

Πραγματική καινοτομία, τελείως διαφορετική αίσθηση, γενναία αλλαγή. Δείτε την εάν θέλετε να πάρετε μια γεύση από πραγματικά διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του αγαπημένου παιχνιδιού.
Αν περιμένετε από την παρούσα έκδοση (όμοια στα σημεία με xbox360 και PS3) να σας προσφέρει κάτι διαφορετικό, τότε θα απογοητευθείτε. Ανακύκλωση τέλος. Θέλουμε κάτι καινούριο. KONAMI, εσένα κοιτάω...
Βαθμολογία : 6/10

Attachments: 5425930.jpg (36.5 Kb)
 
parkouroskiloDate: Δευτέρα, 22/12/08, 19:58:53 | Message # 2
Group: Removed





an den tha vgeite apo to spiti den exete xrono gia to moro kai pinete mpafous tote to pro einai gia sas!!!!!!! einai eykairia!!!!!!!!!!!!!!!
 
kyrias4Date: Δευτέρα, 29/12/08, 02:34:48 | Message # 3
Admin
Group: Administrators
Messages: 253
Reputation: 0
Status: Offline
Ένα απλά τέλειο και πολύ βελτιωμένο παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα pro!!! και ειδικά στο PC!!!
 
JuVe913Date: Δευτέρα, 29/12/08, 16:52:19 | Message # 4
Group: Removed





Sto Pc Exei Veltio8ei Arista...se sxesh m ta palia...gia to pc dn ksero paidia t na po...dn to exo dokimasei! biggrin
 
kyrias4Date: Τετάρτη, 07/01/09, 01:38:55 | Message # 5
Admin
Group: Administrators
Messages: 253
Reputation: 0
Status: Offline
dokimase to!!! an sou aresoun tetoiou tupou paixnidia!!! einai teleio!!!
 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Games » Νεα Παιχνιδια » Pro Evolution Soccer 2009
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |