Τρίτη, 19/03/24, 16:03:47
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » EuroLeague » Green Berlin!
Green Berlin!
JuVe913Date: Σάββατο, 02/05/09, 04:38:26 | Message # 1
Group: Removed





Σε έναν πραγματικά μεγάλο ημιτελικό, ανάμεσα στις δύο ομάδες εκατομμυρίων και παικτών με προσωπικότητα, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 84-82, με τον Γιάννη Μπουρούση να χάνει στο τέλος την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, σε έναν ημιτελικό διαφήμιση του ευρωπαϊκού και όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ!

Τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται από μεγάλους παίκτες που αποδίδουν καλά στην κατάλληλη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός είχε τέσσερις το βράδυ της Πρωτομαγιάς στο Βερολίνο. Ο -ανίκητος εντός της ρακέτας- Νίκολα Πέκοβιτς, ο -εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και πολύ καλός στην άμυνα σε όλη τη διάρκεια του ματς- Βασίλης Σπανούλης, ο σταθερότατος Μάικ Μπατίστ και ο μοναδικός για αυτές τις περιπτώσεις Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήραν από το χέρι την ομάδα τους και την οδήγησαν στον έκτο τελικό της ιστορίας της!

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον ένα βήμα μακριά από την ιστορική κατάκτηση του πέμπτου τροπαίου, που θα επικυρώσει την άποψη ότι είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας 15ετιας, αφού καμιά άλλη ομάδα δεν έχει κατακτήσει πάνω από τέσσερις κούπες από τότε που καθιερώθηκαν τα Φάιναλ Φορ!

Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε να κυνηγάει τον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πλήρωσε την απουσία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στην άμυνα, την ασθένεια του Γιάννη Μπουρούση και τις λίγες λύσεις που εμφάνισε κατά τη διάρκεια του ματς, τουλάχιστον σε σταθερή βάση. Ο Λιν Γκριρ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο χάθηκε, ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε μεγάλες εκλάμψεις, αλλά όχι στάνταρ απόδοση και ο Νίκολα Βούσιτς ξύπνησε σε μεμονωμένες στιγμές του αγώνα, όπως και ο Τζος Τσίλντρες. Όλοι οι υπόλοιποι χάθηκαν μέσα στην απειρία τους, ακόμη και ο Γιοτάμ Χαλπερίν που ξέρει τι σημαίνει αυτή η διοργάνωση.

Ο αγώνας

Τα δεδομένα πριν από τον αγώνα δεν... βόλευαν τον Ολυμπιακό. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος δεν ξεπέρασε τους πόνους στη μέση, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης επέλεξε να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος όντως δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό. Βέβαια, η εξέλιξη του ματς και ειδικότερα η εμφάνιση του Νίκολα Πέκοβιτς στο πρώτο ημίχρονο, έκανε αρκετούς να πουν "ίσως και να χρειαζόταν ο Σόφο, έστω για δύο λεπτά στην άμυνα".

Η συγκεκριμένη άποψη προέκυψε από τους 15 πόντους που πέτυχε ο Μαυροβούνιος σέντερ του Παναθηναϊκού και η φθορά που προκαλούσε σε όποιον τον... πλησίαζε! Οι πράσινοι, βέβαια, δεν έχασαν την ευκαιρία. Τον είδαν "ζεστό" και "ψυχωμένο", τον τροφοδότησαν και δεν βγήκαν χαμένοι. Το αρχικό 0-7 και εν συνεχεία το 2-9 ήρθε κυρίως από τα δικά του χέρια, την ώρα που ο Ολυμπιακός κάτι έψαχνε, αλλά δεν έβρισκε στην επίθεση.

Ο Τζανίρο Πάργκο με ένα μήνα απραξίας ξεκίνησε βασικός και έδειξε "χαμένος στη μετάφραση", έκανε δύο γρήγορα φάουλ και πήγε στον πάγκο στο 3' για να περάσει στο παρκέ ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο Πάργκο, εκτός από την επιθετική του δυσλειτουργία ήταν και επιρρεπής στην άμυνα απέναντι στον Βασίλη Σπανούλη. Αλλά και ποιος δεν ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο; Ο Kill Bill διάβαζε εξαιρετικά την άμυνα του Ολυμπιακού, τη διασπούσε από αριστερά και οι αργές βοήθειες του άνοιγαν το δρόμο προς το καλάθι.

Η απάντηση του Γκριρ και η σταθερά "Πέκοβιτς"

Το 13-21 μαρτυρούσε μια αποδεδειγμένη ανωτερότητα του Παναθηναϊκού πάνω στο παρκέ του Ο2. Ο Γιαννάκης ανακάτευε την τράπουλα και τράβηξε "άσο... μπαστούνι" με τον Λιν Γκριρ. Ο Αμερικανός γκαρντ μπήκε "σεληνιασμένος" στη θέση του Γιοτάμ Χαλπερίν και με έξι συνεχόμενους πόντους έκανε το σκορ 19-22, την ώρα που ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε τραβήξει στον πάγκο τον Πέκοβιτς, αποδυναμώνοντας επιθετικά την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός έφτασε και σε απόσταση ενός πόντου (21-22), αλλά δύο βολές του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ένα τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή της περιόδου διαμόρφωσε το σκορ σε 21-27.

Ήταν φανερό, ότι οι τέσσερις φορές πρωταθλητές Ευρώπης, έπαιζαν με καλύτερο αέρα και κυρίως είχαν πολύ καλή απόδοση στην άμυνα (πέραν φυσικά των 27 πόντων που σημείωσαν στο πρώτο δεκάλεπτο), ιδιαίτερα πάνω στον Νίκολα Βούισιστς, ο οποίος ούτε εκτελούσε, αλλά ούτε και δημιουργούσε για την ομάδα του Ολυμπιακού. Αλλά και ο "εμπύρετος" Γιάννης Μπουρούσης δεν ήταν στα καλύτερα. Στην άμυνα, δεινοπάθησε απέναντι στον ]Πέκοβιτς, η έλλειψη νταμπλ τιμ έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο του Μαυροβούνιου και το 28-35 συντηρούσε την ψυχολογική διαφορά ασφαλείας για τον Παναθηναϊκό.

Ισορροπία ματς και... αγωνίας σε τεντωμένο σχοινί

Σε εκείνο το σημείο, ο Ομπράντοβιτς έβγαλε και πάλι τον Πέκοβιτς, πράγμα που... μετάνιωσε αφού δεν είχε καν τρία φάουλ. Ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνά του, έκλεισε για πρώτη φορά τους διαδρόμους προς το καλάθι του, αντιμετώπισε τα πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού και με τον Γκριρ να "χορεύει" και να σημειώνει επτά συνεχόμενους πόντους πλησίασε στους δύο πόντους (37-39), για να ισοφαρίσει λίγο αργότερα με τον Παπαλουκά. Το ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 43-41, αλλά η κατάσταση είχε εξισορροπηθεί. Τουλάχιστον, όσο ο Πέκοβιτς καθόταν στον πάγκο...

Στο τρίτο δεκάλεπτο το θέαμα παρέμεινε αλώβητο, παρά την κρισιμότητα του αγώνα, ενώ και οι δύο ομάδες απέκτησαν νέα... όπλα στη φαρέτρα τους. Αρχικά, ο Νίκολα Βούισιτς αφυπνίστηκε από το λήθαργο του πρώτου μέρους και με επτά συνεχόμενους πόντους έβαλε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (46-43), ενώ έφερε τα ματς στα ίσια (50-50), καθώς Σπανούλης, Πέκοβιτς και Φώτσης είχαν δώσει τις απαντήσεις τους στο προβάδισμα των ερυθρολεύκων.

Σάρας και το θεαματικό συναπάντημα!

Στη συνέχεια, αυτός που πήρε τη σκυτάλη στη λίστα με τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ματς, ήταν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος με 8 πόντους και 3 ασίστ ηγήθηκε του Παναθηναϊκού. Με δικό του τρίποντο απάντησε σε αυτό του Τεόντοσιτς που είχε κάνει το σκορ 59-56 για τον Ολυμπιακό, ενώ με πολύ ωραία πάσα... σέρβιρε στον επίσης εξαιρετικό Μπατίστ που κάρφωσε την μπάλα και ισοφάρισε σε θέαμα τον Τζος Τσίλντρες που είχε ανεβάσει στροφές (έκανε κι αυτός ένα φόλοου κάρφωμα).

Ωστόσο, άλλο ένα τρίποντο του "Σάρας" και ένα καλάθι από τον Μπατίστ έκαναν το σκορ 60-66, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει και πάλι για λίγες φάσεις. Εν τέλει, ο Μπουρούσης με τρίποντο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου έκανε το σκορ 63-66 με το οποίο έληξε και το δεκάλεπτο.

Θρίλερ με απρόβλεπτο σενάριο!

Στην τελευταία περίοδο έσπασαν καρδιές και το παιχνίδι έγινε ακατάλληλο ακόμη και για ανηλίκους! Με το σκορ 72-76 υπέρ του Παναθηναϊκού ο Παπαλουκάς κέρδισε επιθετικό φάουλ και στη συνέχεια ο Γκριρ κέρδισε φάουλ και με δύο βολές μείωσε στους δύο πόντους σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Ο Γιασικεβίτσιους, όμως, ήταν σε πολύ μεγάλη μέρα. Με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το σκορ 74-81 και το εισιτήριο του τελικού άρχισε να παίρνει πράσινο χρώμα.

Όμως, ο Παπαλουκάς πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Μια ασίστ στον Μπουρούση και ένα τρίποντο από τα δικά του χέρια έκαναν το σκορ 79-81 δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς! Η άμυνα του Ολυμπιακού απέδωσε και πάλι και στην επόμενη επίθεση ο Βούισιτς κέρδισε φάουλ, αλλά από τη γραμμή ήταν εύστοχος μόνο στη μία βολή (80-81) 1 και 38 πριν τη λήξη. Ο Πέκοβιτς τον μιμήθηκε αμέσως μετά και στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού, ο Μπουρούσης πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ από τον Μπατίστ και με δύο βολές ισοφάρισε σε 82-82!

Ο Πέκοβιτς έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (82-84) 58'' πριν το τέλος και στην επόμενη επίθεση ο Ολυμπιακός πήγε σε λάθος επιλογή, αφού ο Βούισιτς δεν είναι και ο πιο συνεπής σουτέρ τριών πόντων και φυσιολογικά αστόχησε. Ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη στα χέρια του, αλλά ο Πέκοβιτς ήταν άστοχος και οι ερυθρόλευκοι πήραν το ριμπάουντ και μαζί ελπίδες πρόκρισης.

Όμως, στην τελευταία επίθεση του ματς, ο Γκριρ επέλεξε να ποστάρει τον Μπουρούση και ο Έλληνας σέντερ, παρά την προσπάθεια που έκανε, δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο "χουκ" που επιχείρησε, "σφραγίζοντας" ο ίδιος την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο μεγάλο τελικό του Βερολίνου με 82-84!

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 41-43, 63-66, 82-84

Αναλυτικά στατιστικά του Ολυμπιακού θα βρείτε εδώ και του Παναθηναϊκού εδώ.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Τσίλντρες 11, Βούιτσιτς 14, Μπουρούσης 10 (1), Χαλπερίν 4, Γκριρ 18 (2), Βουγιούκας, Πρίντεζης 9, Ερτσεγκ 4 (1), Τεόντοσιτς 3 (1), Πάργκο

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5 (1), Χατζηβρέττας, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς 20, Γιασικεβίτσιους 18 (4)

Attachments: 8595695.jpg (36.1 Kb) · 8068150.jpg (66.1 Kb) · 3835985.jpg (70.8 Kb)
 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » EuroLeague » Green Berlin!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |