Πέμπτη, 28/03/24, 19:04:55
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Basket » Πέκοβιτς: «Ζω το όνειρό μου»
Πέκοβιτς: «Ζω το όνειρό μου»
arkasDate: Δευτέρα, 27/04/09, 15:49:59 | Message # 1
Music Moderator
Group: General Moderators
Messages: 71
Reputation: 3
Status: Offline

Τα όνειρα είναι όπως τα αστέρια. Μπορεί ποτέ να μην καταφέρεις να τα αγγίξεις, αλλά αν τα ακολουθήσεις ενδέχεται να σε οδηγήσουν στο πεπρωμένο σου. Ο Νίκολα Πέκοβιτς φαίνεται πως ακολούθησε τα…τέσσερα αστέρια που βρίσκονται στη φανέλα του Παναθηναϊκού, τα οποία συμβολίζουν τους ευρωπαϊκούς τίτλους του «τριφυλλιού» και το πεπρωμένο του τον οδήγησε στο πρώτο Φάιναλ Φορ της καριέρας του. Το τι βρίσκεται στο μυαλό του λίγες μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού, τι σκοπεύει να κάνει για να στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης αλλά και πως αντιμετωπίζει τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, ο 23χρονος σέντερ το εκμυστηρεύτηκε στο www.sportfm.gr.

Σε πιο νεαρή ηλικία, δεν μπορούσε καν να «στρίψει» και να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Μέσα σε λίγο καιρό, όμως, ο Νίκολα Πέκοβιτς άλλαξε. Δούλεψε τις ατέλειές του, βελτίωσε αισθητά το παιχνίδι του και πέρσι έκανε το ξεπέταγμά του με την Παρτιζάν και από εκεί τον πήρε ο Παναθηναϊκός. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε στο πρόσωπο του Μαυροβούνιου σέντερ την «κολώνα» των «πρασίνων» για τα επόμενα χρόνια και ο Νίκολα Πέκοβιτς δεν τον έχει διαψεύσει. Στην πρώτη του χρονιά στο «τριφύλλι», ο «Νίκο» έχει προλάβει να δείξει πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. «Έχω, όμως, να μάθω πάρα πολλά ακόμη», παραδέχεται ο ίδιος και συνεχίζει λέγοντας πως «για αυτό ήρθα στον Παναθηναϊκό. Για να πάρω τίτλους και μέσα από τη δουλειά να βελτιώνομαι καθημερινά».

Και για το αν έχει καταφέρει να βελτιωθεί σε αυτούς τους σχεδόν εννέα μήνες που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό, ο Μαυροβούνιος σέντερ χρίζει αρμόδιο να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα τον προπονητή του. «Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Ο προπονητής μου μπορεί να το πει αυτό. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι πως μέχρι να αποφασίσω να σταματήσω το μπάσκετ, θα δουλεύω καθημερινά. Το τι κατάφερα στην καριέρα μου και το τι όχι, θα το δούμε τότε».

Και επειδή το μέλλον μοιάζει αρκετά μακρινό, το παρόν θα τον φέρει σε λίγες μέρες στο πρώτο Φάιναλ Φορ της καριέρας του, κάτι που ήταν «ένα όνειρο για μένα. Πέρσι έφτασα με την Παρτιζάν μια ανάσα από την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, αλλά φέτος τα κατάφερα. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Εξάλλου, αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθα στον Παναθηναϊκό, για να κατακτήσω τίτλους». Δεν ήταν, όμως, ο μοναδικός λόγος. «Ο προπονητής της ομάδας αλλά και η ίδια η ομάδα ήταν οι άλλοι δύο λόγοι. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης και πραγματικά για μένα είναι δάσκαλος. Μαζί του δεν έχω βελτιωθεί μόνο αγωνιστικά αλλά και ως άνθρωπος. Με βοηθάει στα πάντα και αυτό με κάνει να νιώθω καλύτερος και ως άνθρωπος. Από εκεί και πέρα, η φήμη του Παναθηναϊκού έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέλος αυτού του μεγάλου κλαμπ».

Η φήμη του Παναθηναϊκού, εκτός των εγχώριων τίτλων, έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και λόγω των τεσσάρων ευρωπαϊκών τίτλων που έχει κατακτήσει το «τριφύλλι» τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος προετοιμάζονται να βάλουν και το πέμπτο αστέρι στη φανέλα τους σε λίγες μέρες και ο Νίκολα Πέκοβιτς αγωνιά. «Περιμένω πώς και πώς να αγωνιστώ στο πρώτο μου Φάιναλ Φορ και να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Πρώτος αντίπαλος στο δρόμο για την κούπα θα είναι ο Ολυμπιακός, ματς το οποίο, σύμφωνα με τον 23χρονο σέντερ, είναι «το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης», αλλά όλοι στον Παναθηναϊκό το αντιμετωπίζουν όπως «κάθε άλλο ματς. Με την ίδια σοβαρότητα και προσήλωση. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό και να φτάσουμε στον τίτλο».

Attachments: 6390955.jpg (14.6 Kb)


 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Basket » Πέκοβιτς: «Ζω το όνειρό μου»
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |