Τετάρτη, 24/04/24, 22:01:03
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ισπανικό Πρωτάθλημα » 32η αγ.: Στο ρελαντί η Μπαρτσελόνα, in extremis η Ρεάλ
32η αγ.: Στο ρελαντί η Μπαρτσελόνα, in extremis η Ρεάλ
JuVe913Date: Πέμπτη, 23/04/09, 01:24:01 | Message # 1
Group: Removed





Η απουσία του Λιονέλ Μέσι λόγω στομαχικών διαταραχών δεν είχε ιδιαίτερη επιρροή στο ματς. Ούτε αυτή του Αντρές Πάλοπ λόγω τιμωρίας, μιας και ο Χάβι Βάρας, παρά την απειρία του, δεν θα έκανε πολύ περισσότερα πράγματα από τον συμπαίκτη του. Η παραμονή του Φρεντερίκ Κανουτέ στον πάγκο έγειρε ορισμένα ερωτηματικά, ωστόσο η παρουσία του δεν θα μπορούσε να αλλάξει τους νόμους της φύσης. Και αυτοί είναι συγκεκριμένοι: η Μπαρτσελόνα "καθαρίζει" τα παιχνίδια στο "Καμπ Νόου" από το πρώτο εικοσάλεπτο και το παιχνίδι με αντίπαλο τη Σεβίλλη (4-0) για την 32η αγωνιστική της Primera Division δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Αντρές Ινιέστα με πανέμορφο σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 17’, μετά από νέα αριστουργηματική συνεργασία των "μπλαουγκράνα", ο Σαμουέλ Ετό σκόραρε για 27η φορά στο πρωτάθλημα. Και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, μιας και οι Ανδαλουσιάνοι σε κανένα σημείο δεν αντέδρασαν. Το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ δεν βρήκε τους διαδρόμους που θα το έφερναν κοντά σε ένα γκολ ώστε να επανεκκινήσουν το ματς και το παιχνίδι συνέχισε μονόπλευρα, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ευκαιρίες (με το "τσουβάλι") χάθηκαν, άλλες κατέληξαν στα δίχτυα του Βάρας (Τσάβι στο 49’, Τιερί Ανρί στο 54’) και η διαφορά από τη δεύτερη θέση επέστρεψε στα συνήθη επίπεδα των έξι βαθμών.

Ο εχθρός της Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν εντός των πυλών τελικά. Μετά από 16 ματς δίχως ήττα στο πρωτάθλημα (15 νίκες), η συμπολίτισσα (κατά μία... γενική έννοια) Χετάφε και ο παραπεταμένος πρώην επιθετικός των "μερέγκες" Ρομπέρτο Σολδάδο λίγο "έλειψε" να "τιμωρήσουν" την ομάδα του Χουάντε Ράμος, ωστόσο ο "από μηχανής θεός" Γκονζάλο Χιγκουαΐν έδωσε τη νίκη 3-2 στους πρωταθλητές και "λύτρωσε" το κοινό στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Η ομάδα του Βίκτορ Μουνιόθ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό της συνάντησης και διατήρησε για αρκετό καιρό το προβάδισμα, μιας και οι γηπεδούχοι... απουσίαζαν στο πρώτο ημίωρο από τον αγωνιστικό χώρο. Η κούραση από την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Ουέλβα πριν τρεις μέρες ήταν φανερή στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ, ωστόσο στο 45' ο Χιγκουαΐν ισορρόπησε την κατάσταση. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι δεν βελτίωσαν την εικόνα τους.

Αν και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, οι καλύτερες στιγμές ήταν για τη Χετάφε, η οποία με ενδεχόμενη νίκη διασφάλιζε εν πολλοίς την παρουσία της στην κατηγορία και τη νέα σεζόν. Αυτό κυνήγησε με πάθος, αλλά δεν άφησε κενά ώστε να τα εκμεταλλευτεί η "βασίλισσα". Στον αντίποδα, οι αμυντικοί της Ρεάλ δεν ήταν το ίδιο προσεκτικοί και στο 84ο λεπτό της συνάντησης ο Χουάν Αλμπίν έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Αυτό κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού ο Γκούτι απέτρεψε το ολικό σοκ, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο Πέπε, όμως, προσπάθησε να ολοκληρώσει την "αυτοχειρία" των "μερέγκες", ανατρέποντας τον Χαβιέρ Κασκέρο στην επόμενη φάση και μάλιστα βλέποντάς τον μέσο της Χετάφε να ζητά πέναλτι άρχισε να τον κλοτσάει! Την αποβολή του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού ακολούθησε η απόκρουση του Ικερ Κασίγιας στο "σκαφτό" πέναλτι του Κασκέρο. Η ατυχής επιλογή του τελευταίου αποδείχθηκε καθοριστική για το ματς. Ο Χιγκουαΐν δεν επιθυμούσε η κούρσα του τίτλου να λήξει τόσο νωρίς για την ομάδα του και στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ, που μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από την Μπαρτσελόνα και περιμένει.

Η Βαλένθια είναι εδώ, παρούσα στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ και της τρίτης θέση και όσο ο Νταβίντ Βίγια είναι υγιής και "πυροβολεί" κατά ριπάς, έχει φιλοδοξίες να κάνει την έκπληξη. Οι "νυχτερίδες" ταξίδεψαν στην Ανδαλουσία για να αντιμετωπίσουν την Μπέτις στο "Μανουέλ Ρουίθ ντε Λοπέρα", προηγήθηκαν με δύο τέρματα του Αστουριανού επιθετικού στο 66’ και στο 79’ μετά από ένα υποτονικό πρώτο μέρος και η μείωση του σκορ από τον Ρικάρντο Ολιβέιρα στο 87’ δεν επέφερε ιδιαίτερες ανησυχίες. To 2-1 έδωσε στους Λεβαντίνους το πέμπτο σερί "τρίποντο" και τους έφερε μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη Σεβίλλη.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε 3-2
(45’, 94' Χιγκουαΐν, 86' Γκούτι - 10’ Σολδάδο, 84' Αλμπίν)

Νουμάνθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2
(10’ Σίσμα - 30’ Τοκέρο, 48’ Γιορέντε)

Οσασούνα-Μάλαγα 2-3
(18' Πλάσιλ, 33' Νεκουνάμ - 4' πέν. Απόνιο, 72' Λόλο, 77' Μπαγέστα)

Μπέτις-Βαλένθια 1-2
(87' Ολιβέιρα - 66', 79' Βίγια)

Λα Κορούνια-Αλμερία 2-0
(49' Βερδού, 68' Λασάντ)

Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη 4-0
(3' Ινιέστα, 17' Ετό, 49' Τσάβι, 54' Ανρί)

 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ισπανικό Πρωτάθλημα » 32η αγ.: Στο ρελαντί η Μπαρτσελόνα, in extremis η Ρεάλ
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |