Πέμπτη, 28/03/24, 15:29:29
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Αγγλικό Πρωτάθλημα » Red Devils- "Κόκκινος" ο τίτλος του χειμώνα (vids)
Red Devils- "Κόκκινος" ο τίτλος του χειμώνα (vids)
JuVe913Date: Σάββατο, 27/12/08, 16:31:18 | Message # 1
Group: Removed





Το άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα κατέκτησε η Λίβερπουλ για πρώτη φορά μετά το 1996, δείχνοντας ότι φέτος ίσως έχει έρθει η ώρα της επιστροφής στην κορυφή της Premiership. Οι "κόκκινοι" επιβλήθηκαν με 3-0 της Μπόλτον στο "Ανφιλντ" και η Boxing Day (19η αγωνιστική) τους βρήκε κυρίαρχους στον πίνακα της βαθμολογίας.

Μία χαμένη ευκαιρία των φιλοξενούμενων με τον Κέβιν Νόλαν ήταν η μοναδική φορά που απειλήθηκε η εστία του Πέπε Ρέινα. Εκτοτε το παιχνίδι μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στην αντίπαλη περιοχή και στο 26' ο Αλμπερτ Ριέρα μετά από κόρνερ μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ (ο οποίος επανέκαμψε στους πάγκους μετά την επέμβαση αφαίρεσης πέτρας από τα νεφρά). Στο δεύτερο μέρος, δύο όμορφοι συνδυασμοί με τελικό αποδέκτη τον Ρόμπι Κιν έφεραν γρήγορα το 3-0, το οποίο και "κλείδωσε" τη νίκη για τη Λίβερπουλ από το 58'.

Η Τσέλσι, πάντως, έκανε το χρέος της με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρομ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και νικώντας με 2-0 διατηρήθηκε ένα βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα!) κι έδειξε το δρόμο στους "μπλε". Παρά το προβάδισμα που πήραν από νωρίς, οι παίκτες του Λουίζ Φελίπε Σκολάρι δεν επαναπαύθηκαν και κυνήγησαν και ένα δεύτερο γκολ που θα τους εξασφάλιζε εν πολλοίς το "τρίποντο". Το βρήκαν στο 45ο λεπτό της συνάντησης, όταν μετά από ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Φρανκ Λάμπαρντ βρέθηκε κερδισμένος και με ωραία ενέργεια διπλασίασε τα τέρματα της Τσέλσι.

Η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, η Γουέστ Μπρομ, δεν ήταν σε θέση να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Πετρ Τσεχ κι έτσι εάν σημειωνόταν νέο γκολ, αυτό θα ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους. Ο Νικολά Ανελκά προσπάθησε να αυξήσει την αξιολογότατη συγκομιδή του, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Το δεύτερο τέρμα του Κάρλος Τέβεζ στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν ήταν αρκετό να δώσει τη λύση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "κόκκινοι διάβολοι" επικράτησαν εκτός έδρας της Στόουκ Σίτι με 1-0 και εξακολουθούν να βρίσκονται στο κυνήγι της κορυφής μένοντας για έκτο σερί ματς δίχως να δεχθούν τέρμα (και για ακόμα μία φορά σημείωσαν μόλις ένα τέρμα εκτός έδρας). Η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον προερχόταν από την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων στην Ιαπωνία και η κούραση ορισμένων ποδοσφαιριστών ήταν φανερή. Η άσχημη εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο δυσκόλεψε τα πράγματα απέναντι σε μία ομάδα που έδειχνε ικανοποιημένη και από την ισοπαλία.

Η είσοδος του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στον αγώνα έδειχνε ο μοναδικός τρόπος να γίνουν πιο πιεστικοί οι φιλοξενούμενοι (μετά από ένα αδιάφορο πρώτο ημίχρονο) και όντως η αλλαγή του Βούλγαρου επιθετικού ευνόησε τα πράγματα. Η αποβολή του Αντι Γουίλκινσον στο 72ο λεπτό άδειασε κάπως την αμυντική λειτουργία της Στόουκ και στο 83ο λεπτό μετά από σέντρα του Γκάρι Νέβιλ και σουτ του Μπερμπάτοφ, ο Τέβεζ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Στο "Βίλα Παρκ" η Αρσεναλ έπαιζε το τελευταίο της "χαρτί" για την παραμονή στη μάχη του τίτλου απέναντι στην εξαιρετική φέτος Αστον Βίλα. Οι παίκτες του Μάρτιν Ο' Νιλ ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο μέρος, ωστόσο ήταν απίστευτα άστοχοι και το "πλήρωσαν". Μετά από τρία δοκάρια, άλλες τρεις ευκαιρίες και μία φάση στην οποία ο Μπακαρί Σανιά έδιωξε πάνω στη γραμμή με "ψαλιδάκι", ήρθε ο Ντενίλσον στο 40' μετά από κόντρες και στην πρώτη καλή στιγμή των "κανονιέρηδων" άνοιξε το σκορ. Στο 49', μετά από πανέμορφη προσπάθεια του Εμανουέλ Εμπουέ και του Αμπού Ντιαμπί, ο τελευταίος έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για τους φιλοξενούμενους που μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και είχαν και δοκάρι με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, όμως, και με πέναλτι του Γκάρεθ Μπάρι στο 65' άρχισαν την αντεπίθεση, με τον Ζατ Νάιτ σε ρόλο φορ στο 91' να ισοφαρίζει σε 2-2.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Στόουκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
(83’ Τέβεζ)

Πόρτσμουθ-Γουέστ Χαμ 1-4
(8' Μπελχάτζ - 20' Κόλισον, 67' Κόουλ, 70', 83' Μπέλαμι)

Τότεναμ-Φούλαμ 0-0

Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ 2-0
(3' Ντρογκμπά, 45' Λάμπαρντ)

Λίβερπουλ-Μπόλτον 3-0
(26' Ριέρα, 53', 58' Κιν)

Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ 5-1
(15', 27' Καϊσέδο, 28', 36' Ρομπίνιο, 82' Αϊρλαντ - 80' Φάγκαν)

Μίντλεσμπρο-Εβερτον 0-1
(51' Κέιχιλ)

Γουίγκαν-Νιούκαστλ 2-1
(29' Τέιλορ, 73' πέν. Ζακί - 88' πέν. Γκάθρι)

Σάντερλαντ-Μπλάκμπερν 0-0

Αστον Βίλα-Αρσεναλ 2-2
(65' πέν. Μπάρι, 91' Νάιτ - 40' Ντενίλσον, 49' Ντιαμπί)

 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Αγγλικό Πρωτάθλημα » Red Devils- "Κόκκινος" ο τίτλος του χειμώνα (vids)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |