Πέμπτη, 25/04/24, 12:39:49
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » To Be Continued..
To Be Continued..
JuVe913Date: Πέμπτη, 14/05/09, 02:28:35 | Message # 1
Εκτος Μπρίζας
Group: Administrators
Messages: 6
Reputation: 0
Status: Offline
Βαθμούς, γκολ και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μετά το τελικό 1-1, που δεν αφήνει ουσιαστικά κανέναν ικανοποιημένο βαθμολογικά. Σκόκο (12') και Γκάμπριελ (43' πέναλτι) οι σκόρερ του ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των πλέι-οφ. "Φωνάζουν" οι "πράσινοι" για την φάση 86' και οι "κιτρινόμαυροι" για τα δύο πέναλτι εις βάρος τους. Θετικό και το 2ο δείγμα του Βαζβίνιακ.

Χωρίς να προσφέρουν θέαμα για άλλο ένα παιχνίδι μεταξύ τους Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 και έχασαν σημαντική ευκαιρία να ξεφύγουν βαθμολογικά ο ένας από τον άλλο. Οι "πράσινοι" δυσκολεύθηκαν να φτάσουν για άλλο ένα ματς εύκολα στο γκολ.

Μάλιστα έχασαν πέναλτι με τον Σαλπιγγίδη (26') αφού το απέκρουσε ο Σάχα ενώ στο 86' ο Καραγκούνης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Από την άλλη η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος έπαιζε "μαζική" άμυνα με τον Σκόκο με εκπληκτικό γκολ να τις δίνει το προβάδισμα και στην επανάληψη θα μπορούσε να είχε "κλέψει" και το "τρίποντο".

Βαθμολογία

Παναθηναϊκός 6
ΠΑΟΚ 6
ΑΕΚ 5
Λάρισα 0
Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Νίλσον (64' Μουν), Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Γκάμπριελ (72' Κλέιτον), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (57' Χριστοδουλόπουλος), Μάντζιος.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Κουτρομάνος, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Πελετιέρι (87' Γκέτζογλου), Ενσαλίβα, Καφές, Σκόκο (λ.τρ. 45' Μαντούκα), Μπλάνκο (84' Ντιουφ), Τζεμπούρ.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σπάθας Η. (Πειραιά)

Κίτρινες: Γκάμπριελ, Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος / Γεωργέας

Κόκκινες: -
Με μια ματιά

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τούμπας είχε στην ενδεκάδα του ο Παναθηναϊκός με τους Σπυρόπουλο, Σαλπιγγίδη και Γκάμπριελ στο βασικό σχήμα αντί των Μουν, Ιβανσιτς και Ρουκάβινα που ήταν αρχικές επιλογές στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Τεν Κάτε δεν άλλαξε κάτι στα πλάνα του και παρέταξε την ομάδα του με το γνώριμο 4-2-3-1 με τον Μάντζιο μοναδικό επιθετικό.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με το 4-3-1-2 επανέφερε τον Ράφικ Τζεμπούρ ως παρτενέρ του Ισμαελ Μπλάνκο στην επίθεση της "Ενωσης". Πίσω τους ο Σκόκο σε ελεύθερο πάντα ρόλο ενώ σε αντίθεση με το ματς κόντρα στην ΑΕΛ, στο βασικό σχήμα ήταν και ο Κουτρομάνος στην θέση του Ζεράλδο.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε να επιδείξει από ένα σουτ για τις ομάδες όταν στο 4' ο Κουτρομάνος από δεξιά και εκτός περιοχής προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ του μπλόκαρε εύκολα ο Γκαλίνοβιτς, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γκάμπριελ πήρε την "σκυτάλη" από τους γηπεδούχους αλλά ένα ευθύβολο σουτ πέρασε δίπλα από την εστία του Σάχα.

Στο 12' και μετά από στημένη φάση, ο Ιγκνάσιο Σκόκο με ένα αριστουργηματικό χτύπημα φάουλ νίκησε τον Γκαλίνοβιτς αρκετά έξω από την περιοχή των "πράσινων" με τον Αργεντίνο μέσο να περνάει την μπάλα πάνω από το τείχος να την στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Κροάτη πορτιέρο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Το γκολ της "Ενωσης" "πάγωσε" την εξέδρα και τους φίλους του Παναθηναϊκού ενώ στον πάγκο των φιλοξενούμενων πανηγυρίστηκε το 0-1.

Το γκολ της ΑΕΚ, αναγκαστικά άλλαξε την ροή του ματς με τους παίκτες του Τεν Κάτε να πιέζουν πλέον πιο πολύ την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 17' μια σέντρα "ξυράφι" στην άμυνα των "κιτρινόμαυρων" από τον Καραγκούνη πέρασε ανεκμετάλλευτη αφού ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πετάχτηκε στην πορεία της αλλά δεν την πρόλαβε.

Η πίεση αυξάνονταν με το συγκρότημα του Μπάγεβιτς να έχει περισσότερο παθητικό ρόλο και να περιμένει τον αντίπαλο του πίσω από την σέντρα. Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης και Γκάμπριελ εναλλάσονταν θέσεις για να βρουν τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη αμυντική γραμμή.

Στο 26' ο Καραγκούνης εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Αλεξόπουλος στην προσπάθεια να "μαρκάρει" τον Σαριέγκι χτύπησε την μπάλα με το χέρι, με τον κ. Σπάθα να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέση ο Σαλπιγγίδης που πήρε φόρα αλλά το σουτ από την "άσπρη βούλα" απέκρουσε ο Σάχα, ο οποίος φάνηκε να είχε μείνει "ζεστός" από την διαδικασία των πέναλτι στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό.

Σαν να μην έφτανε η άτυχη στιγμή αυτή για τον διεθνή επιθετικό, έξι λεπτά αργότερα (32') μετά τον ωραίο συνδιασμό των Καραγκούνη και Γκάμπριελ, ο Βραζιλιάνος βρήκε τον "Σάλπι" στα άκρα εκείνος μπήκε και σε θέση τετ α τετ πλάσαρε τον εξερχόμενο Σάχα αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Ενα λεπτό αργότερα και ενώ οι "πράσινοι" στο διάστημα αυτό είχαν αυξήσει την πίεσή τους, οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Σαλπιγγίδη να βρίσκει τον Γκάμπριελ αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου βρήκε στον Γεωργέα και πέρασε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τον παθητικό ρόλο των παικτών της ΑΕΚ, αναζητούσαν τρόπο για να φτάσουν στην ισοφάριση γεγονός που μόνο εύκολο δεν έμοιαζε με την παράταξη των αμυντικών του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που με την βοήθεια της μεσαίας γραμμής έδειχναν να μοιάζουν με απροσπέλαστο "τείχος".

Στο 43' ο Καραγκούνης με κάθετη πάσα βρήκε τον Μάντζιο, ο οποίος την ώρα που την "έκοψε" για να μπει μέσα φάνηκε να ανατρέπεται από τον Μαϊστόροβιτς, που έπεσε με φόρα πάνω στο πόδι του και ενώ ήταν κοντά και ο Αλεξόπουλος. Ο Πειραιώτης ρέφερι για δεύτερη φορά στο πρώτο ημίχρονο έδειξε ττην "άσπρη βούλα". Αυτή την φορά ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι ο Γκάμπριελ, ο οποίος νίκησε τον Σάχα και διαμόρφωσε το 1-1 λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους (εκεί που ο Μπάγεβιτς αναγκάστηκε να αποσύρει τον τραυματία Σκόκο και να περάσει τον Μαντούκα).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πιο υποτονικό ρυθμό στα πρώτα λεπτά και από τις δύο ομάδες, που αναζητούσαν την φάση που θα έβαζε την "σπίθα" για να πάρει "φωτιά" το ματς. Στο 53' πρώτοι απείλησαν οι γηπεδούχοι, όταν μετά την σέντρα του Σπυρόπουλου, ο Μάντζιος στην κίνηση έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ φάνηκε να αλλάζει μορφή και τακτική βλέποντας και τους "πράσινους" να είναι πιο νωχελικοί και μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ανέβαζε "στροφές". Στο 60' ο Ενσαλίβα με δυνατό σουυτ έξω από την περιοχή είδε την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ ενώ δύο λεπτά αργότερα (62') ο Τζεμπούρ βρήκε τον Μπλάνκο αλλά το σουτ που επιχείρησε ο πρώτος σκόρερ της "Ενωσης" πέρασε μόλις άουτ.

Ο Χενκ Τεν Κάτε μετά την αντικατάσταση του Σαλπιγγίδη με τον Χριστοδουλόπουλο άλλαξε και τον Νίλσον με τον πιο γρήγορο Μουν διαπιστώνοντας πως οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν συνέχεια με τον Μαντούκα από τα αριστερά.

Ο Βραζιλιάνος μέσος της ΑΕΚ ήταν αυτός που δημιούργησε με τις σέντρες του δύο καλές στιγμές για την ομάδα του στο 64' και το 70' αλλά τόσο ο Τζεμπούρ (γυριστό σουτ) όσο και ο Πελετιέρι (κεφαλιά) δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευθούν.

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι χωρίς "καθαρό" μυαλό αναζητούσαν να δημιουργήσουν μια καλή ευκαιρία αλλά δεν μπορούσαν με τον χρόνο να κυλάει εις βάρος τους. Από την άλλη ο Μπάγεβιτς στα τελευταία λεπτά απέσυρε τον κουρασμένο Μπλάνκο βάζοντας τον Ντιούφ.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να πάρει το "τρίποντο" χάθηκε στο 85ο λεπτό, όταν ο Καραγκούνης προσπάθησε να μιμηθεί τον Σκόκο, εκτελώντας εξαιρετικά ένα φάουλ από μακρινή απόσταση. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πάνω στη γραμμή του τέρματος, αλλά χωρίς να περάσει ολόκληρη μέσα από αυτήν και σωστά δεν δόθηκε γκολ για τους "πράσινους".

 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » To Be Continued..
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |