Παρασκευή, 19/04/24, 18:36:32
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Σαργκάνης: "Ο Νικοπολίδης καλύτερος του Σάχα"
Σαργκάνης: "Ο Νικοπολίδης καλύτερος του Σάχα"
JuVe913Date: Σάββατο, 02/05/09, 04:18:07 | Message # 1
Group: Removed





Η αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ (έτσι ευχόμαστε και ελπίζουμε όλοι να εξελιχθεί), με την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου hellas on line μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, έχει ήδη ξεκινήσει, και το SPORT 24 απευθύνθηκε σε έναν από τους ανθρώπους που έχουν γράψει το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του θεσμού.

Ο λόγος για τον Νίκο Σαργκάνη, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει δώσει το "παρών" σε τελικούς με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Καστοριά, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αθηναϊκός) και μάλιστα πέντε συνολικά φορές, με το "φάντομ" να καταθέτει τις εκτιμήσεις του για τους δύο μονομάχους, τονίζοντας πως σε ένα ματς μία και έξω δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη.

"Στους τελικούς είναι 50-50 και αυτό γιατί μιλάμε για ένα παιχνίδι που δεν έχει γυρισμό για κανέναν από τους δύο", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο σπουδαίος βετεράνος γκολκίπερ, ενώ στην ερώτηση για το πού πιστεύει ότι θα κριθεί η σύγκρουση "ερυθρόλευκων" και "κιτρινόμαυρων" εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα παίξουν πρωταρχικό ρόλο τα λεγόμενα "ισχυρά χαρτιά" των δύο ομάδων.

Δίψα vs καλύτερου συνόλου
"Έχω την αίσθηση ότι το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Δεν λεώ ότι τα ατού μηδενίζονται αλλά το ότι δεν παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει το πρωτάθλημα και έχει δείξει πως διαθέτει καλύτερο σύνολο και ομάδα, αλλά από την άλλη υπάρχει και η δίψα για έναν τίτλο από την ΑΕΚ.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις οι ομάδες συσπειρώνονται και ξεχνούν τα προβλήματά τους, όποιας φύσεως και αν είναι αυτά, και τα ατού μηδενίζονται.

Είναι μεγάλο κίνητρο για την ΑΕΚ η δίψα για έναν τίτλο μετά από αρκετά χρόνια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ανάλογο κίνητρο από τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες είναι άλλωστε επαγγελματίες και θέλουν ακόμα μία νίκη και έναν τίτλο στη συλλογή τους".

Όσο για τη μάχη των δύο τερματοφυλάκων, που στα ματς πρωταθλήματος έβγαλε νικητή τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού (διατήρησε απαραβίαστη την εστία του τόσο στο "Καραϊσκάκη" όσο και στο ΟΑΚΑ, έναντι του ομολόγου του που δέχτηκε τρία τέρματα: από τους Κοβάτσεβιτς, Ντιόγκο στο Φάληρο και τον Γκαλέτι στο ΟΑΚΑ), ο Νίκος Σαργκάνης έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στον Αντώνη Νικοπολίδη.

"Ο Αντώνης είναι ο καλύτερος γκολκίπερ τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ καλός και έχει σταθερότητα στην απόδοσή του. Αυτό δεν σημαίνει ότι και ο Σάχα δεν είναι καλός τερματοφύλακας, απλά δίνω προβάδισμα στον Νικοπολίδη".

Η πρώτη του "πτήση" ήταν στην Καστοριά...
Για τον περισσότερο κόσμο, το "φάντομ" έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον τελικό του 1988 μεταξύ των δύο "αιωνίων" (ο αποκαλούμενος "τελικός του αιώνα" καθώς πέρα από τις δύο ομάδες συγκρούονταν εκείνη την εποχή και δύο επιχειρηματικοί κόσμοι, ο Γιώργος Κοσκωτάς με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη), όπου χάρισε με τις αποκρούσεις του το Κύπελλο Ελλάδας στους "πράσινους" λίγο μετά τη φυγή του από τον Πειραιά, όμως για τον ίδιο ο πιο χαρακτηριστικός τελικός ήταν πολύ νωρίτερα.

"Η μεγαλύτερη στιγμή μου σε τελικό ήταν το 1981, η κατάκτηση του Κυπέλλου με την ομάδα της Καστοριάς. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια έπαιρνε τον τίτλο μία επαρχιακή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι οι ομάδες που άλλωστε μοιράζονται τους περισσότερους τίτλους, ενώ το να το πάρει το Κύπελλο μία ομάδα όπως η Καστοριά είναι πολύ μεγάλη υπόθεση".

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Νίκο Σαργκάνη και για το "φλέγον" θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ερνέστο Βαλβέρδε, και το αν αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι πρωταθλητές Ελλάδας στον τελικό της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης.

Άλλο το Κύπελλο, άλλο η ανανέωση
"Δε νομίζω ότι θα παίξει ρόλο στην υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του το αν θα πάρει το Κύπελλο. Άλλωστε δεν πιστεύω να υπάρχει μεγάλο σκορ για καμία από τις δύο ομάδες. Το Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους των παικτών του Ολυμπιακού και θα αγωνιστούν για αυτό, αλλά δεν είναι αποτυχία αν δεν το πάρουν.

Έχει πάρει ήδη το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και έχει εξασφαλίσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ από την πλευρά της έχει τεράστια προβλήματα αλλά και δίψα για διάκριση, δεν θα είναι καθόλου έκπληξη αν πάρει το τρόπαιο", κατέληξε χαρακτηριστικά.

 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Σαργκάνης: "Ο Νικοπολίδης καλύτερος του Σάχα"
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |