Πέμπτη, 28/03/24, 18:17:39
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Το ρεκόρ Νικοπολίδη και Μπάγεβιτς
Το ρεκόρ Νικοπολίδη και Μπάγεβιτς
JuVe913Date: Σάββατο, 02/05/09, 04:14:46 | Message # 1
Group: Removed





Ένα μοναδικό ρεκόρ κυνηγάει ο Αντώνης Νικοπολίδης που στον τελικό κυπέλλου του Σαββάτου φιλοδοξεί να φτάσει στο πέμπτο νταμπλ του τα έξι τελευταία χρόνια.

Ο 38χρονος πορτιέρο είναι ο παίκτης με τις περισσότερες κατακτήσεις τροπαίων στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς μετράει 22 στα 20 χρόνια της καριέρας του. Στην συλλογή του βρίσκονται από αυτά 8 Κύπελλα Ελλάδος.Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς εξάλλου εκτός από τα 12 πρωταθλήματα τα τελευταία 13 χρόνια, θα επιδιώξει να κλείσει την καριέρα του κατακτώντας το πέμπτο Κύπελλο Ελλάδος.

*Το δικό του ρεκόρ κατέχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καθώς είναι ο μόνος προπονητής που έχει οδηγήσει τέσσερις ομάδες σε τελικό Κυπέλλου(ΑΕΚ,Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ,Άρης). Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχει κατακτήσει το τρόπαιο με τις τρεις(ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) ενώ έχει καταφέρει να σηκώσει το Κύπελλο και ως ποδοσφαιριστής με την ΑΕΚ.

*Άπό τους ποδοσφαιριστές ο Νίκος Σαργκάνης είναι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου με τέσσερις διαφορετικές ομάδες(Καστοριά, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αθηναϊκός) και έχει κατακτήσει το τρόπαιο με τις τρεις(Καστοριά, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός).

*Ο Ολυμπιακός θα βρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απέναντι του τον Ντούσαν Μπάγεβιτς σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος μετά την περυσινή κόντρα με τον Άρη στο "Καυτανζόγλειο". Εξάλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο "Ντούσκο"θα αντιμετωπίσει Ισπανό τεχνικό καθώς πέρυσι ήταν αντίπαλος στην προπονητική σκακιέρα με τον Χοσέ Σεγκούρα.

*Στον όγδοο τελικό τα τελευταία έντεκα χρόνια θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός ο οποίος σε επτά τελικούς την τελευταία δεκαετία, επικράτησε στους τέσσερις. Η ΑΕΚ εξάλλου έχει δημιουργήσει το δικό της ρεκόρ παρουσιών σε τελικούς την τετραετία 1994-1997 και κέρδισε τους δύο από αυτούς.

*Ο Γιώργος Σιδέρης με τον Ολυμπιακό είναι ο πρώτος σκόρερ σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος με έξι γκολ. Στην δεύτερη θέση είναι ο Γιώργος Δαρίβας και πάλι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος σημείωσε πέντε γκολ όπως και ο επίσης "ερυθρόλευκος", Γιώργος Πολυχρονίου ενώ πέντε τέρματα έχει σημειώσει και ο Δημήτρης Σαραβάκος με τον Παναθηναϊκό. Από πλευράς ΑΕΚ πρώτος είναι ο Βασίλης Τσιάρτας με τρία τέρματα ενώ από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές πρώτος είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς του Ολυμπιακού που έχει σημειώσει τρία τέρματα.

*Ο Γιώργος Κούδας του ΠΑΟΚ έχει σημειώσει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Το 1972 άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό του τελικού με τον Παναθηναϊκό, στον οποίον ο "δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε με 2-1.

*Πέντε παίκτες έχουν σκοράρει σε τελικό παίζοντας με δύο διαφορετικές ομάδες. Ο Βαγγέλης Βλάχος (2 γκολ με τον Παναθηναϊκό κι ένα με την ΑΕΚ), ο Μιχάλης Κωνσταντίνου (2 γκολ με τον Παναθηναϊκό κι ένα με τον Ολυμπιακό), ο Δημήτρης Ναλιτζής (ένα γκολ με τον Πανιώνιο κι ένα με τον ΠΑΟΚ), ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης (ένα γκολ με τον Παναθηναϊκό κι ένα με τον ΟΦΗ) και ο Βαγγέλης Κουσουλάκης (ένα γκολ με τον Ηρακλή κι ένα με τον Ολυμπιακό)

*Τέσσερις παίκτες έχουν σκοράρει σε τελικό εις βάρος της ίδιας της ομάδας τους! Από αυτούς ο Γιώργος Δαμανάκης είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει σε τελικό αυτογκόλ αλλά και γκολ υπέρ της ομάδας του. Συνέβη το 1981, οπότε ο Δαμανάκης σκόραρε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ενώ πέτυχε και το μοναδικό τέρμα της ομάδας του, του ΠΑΟΚ, που είχε ηττηθεί με 3-1. Οι άλλοι τρεις σκόρερ αυτογκόλ είναι ο Γιάννης Γκαλίτσιος της Λάρισας (το 1984 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού), ο Στέλιος Μανωλάς της ΑΕΚ (το 1994 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού) και ο Βλάνταν Ίβιτς της ΑΕΚ το 2006 για λογαριασμό του Ολυμπιακού).

*H AEK έχει πετύχει την μεγαλύτερη νίκη σε τελικό Κυπέλλου με το 7-1 επί του Απόλλωνα Αθηνών το 1996. Οκτώ γκολ έχουν σημειωθεί επίσης το 1932 στο 5-3 της ΑΕΚ επί του Άρη και το 1976 όταν Ηρακλής και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι 4-4 μετά το τέλος και της παράτασης (τελικά ο Ηρακλής πήρε το τρόπαιο επικρατώντας 6-5 στα πέναλτι). Αντίθετα ο μοναδικός τελικός στον οποίο δεν σημειώθηκαν γκολ ήταν το 1997 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό όπου η "Ενωση" επικράτησε τελικά με 5-3 στα πέναλτι.

*Δεκαπέντε φορές έχει διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και ενώ οι περισσότεροι αγώνες για την κατάκτηση του τροπαίου έχουν γίνει στο γήπεδο της Λεωφόρου(19). Ακολουθεί το γήπεδο "Καραϊσκάκη" όπου έχουν διεξαχθεί 14 τελικοί ενώ τα υπόλοιπα γήπεδα στα οποία έχει διεξαχθεί τελικός είναι της Νέας Φιλαδέλφειας,το Καυτανζόγλειο,της Τούμπας, του Χαριλάου, της Νέας Σμύρνης, το Παμπελοποννησιακό, το Παγκρήτιο και το Πανθεσσαλικό.

*Ο πρώτος τελικός που κρίθηκε στην παράταση ήταν το 1949 με αντιπάλους την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκός, όπου επικράτησε η "Ενωση". Εξάλλου ο πρώτος τελικός που οδηγήθηκε στα πέναλτι ήταν το 1974 με νικητή τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό.

*Το 1991 και το 1992 ο τελικός ήταν διπλός με νικητές τον Παναθηναϊκό επί του Αθηναϊκού και τον Ολυμπιακό επί του ΠΑΟΚ αλλά στην συνέχεια από την επόμενη σεζόν, επέστρεψε ξανά το σύστημα με τον μονό αγώνα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Attachments: 7969353.jpg (32.0 Kb)
 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Το ρεκόρ Νικοπολίδη και Μπάγεβιτς
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |