Πέμπτη, 28/03/24, 18:53:13
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » ΠΑΟΚ-Ξάνθη 1-0
ΠΑΟΚ-Ξάνθη 1-0
alex11Date: Παρασκευή, 19/12/08, 20:29:06 | Message # 1
Gadgetakias
Group: Administrators
Messages: 121
Reputation: 5
Status: Offline
Η αδιάκοπη βροχή που έπεφτε από την Παρασκευή και το μεσημέρι του Σαββάτου θύμισε κατά διαστήματα μουσώνα, ήταν άσχημος οιωνός. Ακόμα κι όταν σταμάτησε μια ώρα και κάτι, πριν την προγραμματισμένη σέντρα στις 7, υπήρχαν αμφιβολίες για το αν τελικά η ποσότητα του νερού θα επέτρεπε την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Τελικά το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά. Και απέναντι στον προβληματικό αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και στο βουνό -που ακούει στο όνομα Γκσπούρνινγκ, ο ΠΑΟΚ είχε βροχολάστιχα και τον Αντεμπαγιόρ των ελληνικών γηπέδων, το μαύρο διαμάντι που θα 'λεγε κι ο Γιώργος Πολυχρονίου, τον Ιμπραχίμα Μπακογιακό.

Με τους Κοντρέρας, Ίβιτς και Βερόν στην ενδεκάδα, και το φετινό κοστούμι του 4-2-3-1 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ. Ο Κίνγκ Σέργιος on the left, ο Λάκης στα δεξιά και στην κορυφή ο Αναστασάκος.

Οι διαθέσεις του ΠΑΟΚ, αλλά και της Ξάνθης, έγιναν ξεκάθαρες από την αρχή του παιχνιδιού. Θεωρητικά, ήταν ένα ντέρμπυ μεταξύ του δεύτερου και του τέταρτου της βαθμολογίας. Πλην του τελευταίου 5λέπτου, ήταν απλά ένας μονόλογος της ομάδας μας. Ο τερματοφύλακας-βουνό με το όνομα γλωσσοδέτη, καθάρισε την κεφαλιά του Ίβιτς στο 6’, του Μάρκος Αντόνιο στο 18’ και το σουτ του Λάκη στο 25’. Στο 33’ οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Μάρκος Αντόνιο μετά από σέντρα του Λάκη και στο 40’ το βουνό "σκούπισε" σουτ του Μπαλάφα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Με τη λήξη του ημιχρόνου, ο Φλίσκας έσπρωξε τον Κοντρέρας μέσα στην περιοχή, ο τρόπος και μόνο που το έκανε, ήταν τουλάχιστον, προκλητικός, το παιχνίδι συνεχίστηκε και το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0.
Ο τερματοφύλακας-βουνό συνέχισε το ρεσιτάλ του και στο δεύτερο ημίχρονο, καθαρίζοντας μια προβολή του Μάρκος Αντόνιο στο 53’, αλλά είδε το ρεκόρ του (με τα 691’ χωρίς γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι) να παίρνει τέλος, από τον Αντεμπαγιόρ Μπακαγιοκό στο 62’ (ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι μόλις ένα λεπτό πριν). Σέντρα του Λάκη, τραγικό λάθος του Φλίσκα (payback για το σπρώξιμο στο πρώτο ημίχρονο) και από κοντά ο Αντεμπαγιόρ το 1-0.

 
JuVe913Date: Παρασκευή, 19/12/08, 20:56:45 | Message # 2
Group: Removed





Άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες επεφύλασσε το παιχνίδι πριν το τέλος του για την ομάδα μας. Στο 80’ εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Βερόν και Μπακαγιοκό, σουτ του πρώτου, αλλά ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 88’, μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Ίβιτς, ο Κωνσταντινίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γκσπούρνινγκ, το σκέφτηκε, το ξανασκέφτηκε, το ματασκέφτηκε, το ξαναματασκέφτηκε και έστειλε τη μπάλα πάνω στον Γκσπούρνινγκ.

Η Ξάνθη εμφανίστηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, μόλις στο τελευταίο 5λεπτο της κανονικής διάρκειας του αγώνα και μετά την επιλογή του Σάντος να περάσει στο παιχνίδι και τρίτο σέντερ μπακ (Μαλεζάς) στη θέση του Αναστασάκου. Δεν δημιούργησε κάποια σπουδαία ευκαιρία, η σχετική πίεση ήταν ανούσια και το παιχνίδι έληξε με 1-0. Και ο ΠΑΟΚ σίγουρα δεύτερος στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος. Είναι μια πρόοδος. Αδιαμφισβήτητη.
Από τον ΠΑΟΚ του Σαββάτου, καλύτερος ο Ίβιτς, εξέπληξε θετικά με τη διάθεση και την συνολική παρουσία του. Εντυπωσιακός και σκόρερ για άλλη μια φορά ο Αντεμπαγιόρ Μπακαγιοκό, σταθερές αξίες στο χρόνο οι Κοντρέρας και Βερόν. Συνεχίζεται το σερί θετικών εμφανίσεων του Κίνγκ Σέργιου. Φιλότιμη η προσπάθεια από τον Αναστασάκο, πλην όμως δεν κατάφερε να καλύψει το κενό στη θέση του σέντερ φορ.
Επιτέλους και μια εμφάνιση ανάλογη των προσδοκιών και των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του, μετά από έναν -σχεδόν- ολόκληρο γύρο απογοητευτικών εμφανίσεων, από τον Λάκη.
Ηθικό δίδαγμα: η εμπιστοσύνη σε έναν παίκτη, μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Και ίσως δεν είναι μόνο ο Λάκης που αξίζει την εμπιστοσύνη του coach. Τι λιγότερο θα μπορούσε να κάνει το Σάββατο, σε σχέση με τον φίλτατο Παντελή, π.χ. ο Γεωργίου. Ερωτήματα, που μάλλον δεν θα απαντηθούν ποτέΣχεδόν 20,000 φίλοι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πολύ καλή η ατμόσφαιρα, συνεχής η συμπαράσταση στην ομάδα, πανηγύρι στο γκολ. Και αυτή τη φορά, ελάχιστες (σε σχέση με άλλες φορές) οι αστυνομικές δυνάμεις στο Γήπεδο, χωρίς τίποτα απολύτως να πάει στραβά. Καλό είναι λοιπόν να συνεχίσουμε σε αυτούς τους αριθμούς και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Επόμενος αντίπαλος ο Πανσερραϊκός, στις Σέρρες, το προσεχές Σάββατο. Με αλλαγή προπονητή και ένα μεγάλο όνομα στον πάγκο του, ο αντίπαλος ίσως και να θέλει λίγο μεγαλύτερη προσοχή, για να κλείσουμε τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος με επιτυχία. Η στάση του περουκοφόρου προέδρου των Σερρών δημιουργεί ένα σχετικό πρόβλημα, αλλά με σωστή στρατηγική και τακτική καθώς και την απαραίτητη ψυχραιμία, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί και τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο που πρέπει να πάρουν, στην ασπρόμαυρη, φιλόξενη, γειτονική πόλη των Σερρών.

Μια μικρή παρατήρηση στον επίλογο. Σίγουρα όλοι είμαστε χαρούμενοι για την αγωνιστική ανάταση της ομάδας, για το ό,τι η ομάδα έχει μάθει να κερδίζει ή στη χειρότερη να μην χάνει και όλα τα σχετικά, τα οποία πρέπει κάποιος να είναι εμπαθής για να μην τα καταλογίζει στα θετικά. Από την άλλη, ακόμα και στα δύο τελευταία παιχνίδια που η ομάδα έκανε πολλές ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να καθαρίσει το παιχνίδι.
Ώρα λοιπόν να πάμε και ένα βήμα πιο κάτω, γιατί δεν είναι ανάγκη σε κάθε παιχνίδι να ακροβατούμε σε ένα σκοινί. Και να χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο η συνδρομή των γιατρών και των νοσηλευτών για κόσμο -που χτυπάει κόκκινο από το άγχος, στις κερκίδες.

 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » ΠΑΟΚ-Ξάνθη 1-0
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |