Τρίτη, 16/04/24, 13:31:06
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Τσίπρας: "Τα 56 στρέμματα είναι περιουσία του Δημοσίου, όχι
Τσίπρας: "Τα 56 στρέμματα είναι περιουσία του Δημοσίου, όχι
JuVe913Date: Παρασκευή, 19/12/08, 00:15:00 | Message # 1
Group: Removed





Για τα 56 στρέμματα στο Βοτανικό και την διπλή ανάπλαση: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Παναθηναϊκού. Έχει παρασυρθεί από την σημαντική παραπληροφόρηση του κύριου Βωβού. Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι ισχυρίζονται ότι η διπλή ανάπλαση προϋποθέτει και το εμπορικό κέντρο. Έχουν εναντιωθεί κι άλλοι φορείς και μια σειρά από κόμματα και όχι μόνο εμείς. Η εισφορά σε γη, τα 56 στρέμματα, δεν είναι περιουσία του Βωβού. Είναι δημόσια. Στον κύριο Βωβό μένουν τα υπόλοιπα 43 στρέμματα. Αυτό που κρίνεται από το ΣτΕ είναι τι θα γίνει σε αυτά τα 43 όπου ο Βωβός θέλει να χτίσει το εμπορικό κέντρο. Το γήπεδο πατάει στα 56 στρέμματα και σε κάποια άλλα τα οποία ανήκουν στον Δήμο».

Για τα δυο ενδεχόμενα που θα προκύψουν από την απόφαση του ΣτΕ: «Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα λοιπόν. Πρώτον, το ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική την ρύθμιση για διπλάσιο συντελεστή χτισίματος. Σε αυτή την περίπτωση ο κύριος Βωβός δικαιούται αποζημίωση μόνο για τα επικείμενα κτίρια στα 43 στρέμματα. Η γη δεν του ανήκει, είναι δημόσια περιουσία γιατί ο Νόμος Τρίτση είναι εν ισχύ. Κάθε πολεοδομική έκταση είναι απαραίτητο να έχει εισφορά σε γη. Θα μπορέσει ο Βωβός να διεκδικήσει μια αποζημίωση η οποία δεν θα ξεπερνάει τα 15 με 17 εκατομμύρια ευρώ. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να κριθεί αντισυνταγματική η ρύθμιση έστω και με απλό συντελεστή, οπότε ακυρώνεται η οικοδόμηση χτισίματος του Mall. Τότε ο Βωβός μπορεί να πάρει αποζημίωση για την απαλλοτρίωση του υπόλοιπου οικοπέδου, των 43 στρεμμάτων. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερη αποζημίωση. Σε κάθε ενδεχόμενο δεν μπορεί να έχει κανένα αίτημα πάνω στην γη των 56 στρεμμάτων. Αυτά είναι διαθέσιμα σήμερα να τα αξιοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων, μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια τα οποία ορίζει ο Νόμος, όπως θέλει και ενδεχόμενη ακύρωση του εμπορικού κέντρου δεν μπορεί να επηρεάσει το γήπεδο».

Για τον κ. Βωβό: «Τα 56 στρέμματα ανήκουν στο Δημόσιο. Εκεί μπορεί να γίνει κάθε νόμιμη δραστηριότητα. Άρα το γήπεδο μπορεί να προχωρήσει άμεσα. Τίποτα δεν μπορεί να προσβάλει ο Βωβός. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάει στα Αστικά Δικαστήρια για μεγαλύτερη αποζημίωση. Εμάς όλο αυτό μας μυρίζει λίγο. Ενεπλάκη στην υπόθεση 20 μέρες μετά την ψήφιση του Νόμου από τον Σουφλιά. Έτσι ξαφνικά του άρεσε ο Ελαιώνας... Είναι κρίμα να συνδέεται μια υπόθεση πνοής για την Αθήνα και τα όνειρα των φίλων του Παναθηναϊκού με τα συμφέροντα ενός μεγαλοεργολάβου. Γιατί να ερμηνευτεί ο Νόμος σύμφωνα με τα συμφέροντα του κύριου Βωβού...

Για την απόφαση του ΣτΕ: «Δεν είναι καλό να προτρέχουμε. Το ΣτΕ μπορεί να απορρίψει την προσφυγή των 130. Αν δεν την απορρίψει όμως αυτό θα σημαίνει την περιθωριοποίηση του κυρίου Βωβού. Πιστεύω τελικά ότι ο Βωβός ούτε προσφυγή δεν θα κάνει. Είναι πολλά τα λεφτά και τεράστιο το project. Θα προσπαθήσει έναν συμβιβασμό με τον Δήμο Αθήνας, ο οποίος θα βρει την δυνατότητα να καλύψει την αποζημίωση του Βωβού. Αυτό δεν φορά βέβαια μόνο τον Δήμο αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ για να υπάρξει διευθέτηση».

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Δεν καταλογίζουμε καμία ευθύνη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν είχε υπολογίσει την προσφυγή ή μπορεί να την είχε υποτιμήσει. Το ΣτΕ κρίνει με βάση τον Νόμο και νηφάλια και δεν επηρεάζεται από απειλές, όπως για διάλυση της χρηματιστηριακής εταιρείας του Βωβού ή της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου. Την προσφυγή δεν την υπέγραψα εγώ. Υπήρχαν μέσα στους 130 διακεκριμένα στελέχη της παράταξης. Υπέγραφαν όμως και στελέχη του ΚΚΕ και της δημοκρατικής παράταξης του κύριου Σκανδαλίδη».

Για την ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η ερώτηση δεν έχει συζητηθεί. Ήταν γραπτή ερώτηση και κάνει σαφή αναφορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του γηπέδου στον Βοτανικό και ζητά να ασκηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος, ο οποίος ρωτάει αν έχουν υπάρξει οι νόμιμες διαδικασίες και τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Δεν υπάρχουν παρανομίες και παρατυπίες για το γήπεδο αλλά για το εμπορικό κέντρο. Είναι ύποπτη η συνενοχή με τον Δήμο Αθηναίων. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το ζήτημα η Δημοτική Αρχή είναι προκλητικός. Το ίδιο και οι ανακοινώσεις του κυρίου Κακλαμάνη. Εμείς πολύ έγκαιρα προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Τα έλεγε και ο κύριος Σκανδαλίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πάνε να συνδέσουν τα όνειρα των φίλων του Παναθηναϊκού με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κάποιοι εξεγέρθηκαν εναντίον μας αλλά σύντομα θα εξεγερθούν ενάντια σε αυτούς που μπλοκάρουν το όνειρό τους, δηλαδή ενάντια στον κύριο Βωβό και τον Δήμο Αθηναίων».

 
JuVe913Date: Παρασκευή, 19/12/08, 00:15:06 | Message # 2
Group: Removed





Για τις υποθέσεις των υπόλοιπων γηπέδων: «Δεν είμαστε παράλογοι. Άλλο το να θέλει κάποιος να χτίσει ένα γήπεδο και να βγάλει εύλογο κέρδος και άλλο το να θέλουμε ένα σκάνδαλο ανάλογο της υπόθεσης Βατοπεδίου. Στις υπερβολές λέμε όχι όπως και στην υπερβολή που πήγε να γίνει στην Ν. Φιλαδέλφεια. Πήγαν να φτιάξουν ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο μαζί με ένα μικρό γηπεδάκι και φυσικά το μπλόκαρε το ΣτΕ. Ορισμένοι έχουν στόχο όχι απλώς να καλυφθούν τα ποσά αλλά να βγάλουν υπέρογκα κέρδη. Το Mall στο Μαρούσι πέρασε γιατί ήταν προολυμπιακή περίοδος και όποιος μίλαγε τότε ήταν εχθρός της πατρίδας. Και για την Ν. Σμύρνη έχουμε σαφή θέση υπέρ του γηπέδου αλλά με όρους που να μην διαλύεται ο αστικός ιστός. Δεν λέμε όχι στα έργα αθλητισμού. Ήμασταν το πρώτο κόμμα από το 1998 που έλεγε το γήπεδο του Παναθηναϊκού να γίνει στον Βοτανικό. Γι να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και ανάπλασης. Να ανατρέξετε και στα αρχεία σας για να δείτε ποια ήταν η μοναδική πολιτική δύναμη που εναντιώθηκε στο θέμα του Σταδίου Καραϊσκάκη. Εμείς και ο Συρίγος, τον οποίο μάλιστα τον χτύπησαν. Ένα δημόσιο στάδιο ξαφνικά δόθηκε στον Κόκκαλη να φτιάξει γήπεδο με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για το αν θα επιδιώξει συνάντηση με τους οργανωμένους και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού: «Είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού από τα παιδικά μου χρόνια και με πονάει αυτή η υπόθεση. Θέλω να αποκτήσει γήπεδο σύγχρονο και μεγάλο αλλά δεν μπορούν να πάνε περίπατο και οι αρχές μου. Θα επιδιώξω να συναντηθώ με τους φίλους του Παναθηναϊκού και την διοίκηση. Κατανοώ τις αντιδράσεις τους έστω και με τον τρόπο που πληροφορούνται».

Για την προσφυγή: «Όποιος πολίτης χρησιμοποιεί ένα αναφαίρετο δικαίωμά του πρέπει να γίνεται σεβαστό. Αυτό ισχύει και για τους 130 αλλά και για τους άλλους 3500. Από την αρχή προσπαθώ να σας τεκμηριώσω με επιχειρήματα ότι δεν υπάρχει σύνδεση γηπέδου με το εμπορικό κέντρο. Επειδή υπάρχουν πρακτικά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ουδέποτε υπάρχει δική μου δήλωση που να είναι διαφορετική απ' όσα λέμε τώρα. Είχαμε ταχθεί εναντίον της διπλής ανάπλασης που έχει προϋπόθεση το εμπορικό κέντρο. Ο οποιοσδήποτε σκεπτόμενος πολίτης δεν έχει παρά να δει τις δηλώσεις μου και όσα έχω πει αλλά και τι λένε και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Δεν μπορεί καν να διαρκέσει πολύ. Ό,τι στοχοποίηση και να γίνει οι πολίτες θα καταλάβουν».

 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Τσίπρας: "Τα 56 στρέμματα είναι περιουσία του Δημοσίου, όχι
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |