Παρασκευή, 29/03/24, 03:08:31
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Νικολαΐδης: "Δεν υπάρχει σκέψη πώλησης"
Νικολαΐδης: "Δεν υπάρχει σκέψη πώλησης"
JuVe913Date: Τρίτη, 06/01/09, 20:18:56 | Message # 1
Group: Removed





Το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ θα χρειαστεί η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν για να καλυφθεί η οικονομική "τρύπα", όπως τόνισε ο Ντέμης Νικολαΐδης σε συνέντευξή του σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό. "Δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης από τους μετόχους", συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, που τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής των "κιτρινόμαυρων" μίλησε στον "NovaΣΠΟΡ FM" με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο "στρατόπεδο" του συλλόγου και αναφέρθηκε σε θέματα τα οποία αφορούν και τον ίδιο. Τα χρέη, το ιδιοκτησιακό, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, οι μεταγραφές, τέθηκαν επί τάπητος, με τον Ντέμη Νικολαΐδη να τοποθετείται από το δικό του πρίσμα. Αναλυτικά...

Για τα χρέη της ΑΕΚ

"Ολο αυτόν τον καιρό νόμιζα ότι θα ησυχάσω φεύγοντας, αλλά ακόμα απαιτείται καιρός, όπως φαίνεται. Πέρυσι τελειώνοντας τη σεζόν και νιώθοντας ότι κάτι καλό πήγαμε να κάνουμε, αλλά τελικά για διαφορετικούς λόγους δεν πήραμε το πρωτάθλημα, πραγματοποιήσαμε μία συνάντηση όλοι οι μέτοχοι. Είδαμε ότι το να υποστηρίζεις μία ομάδα όπως η ΑΕΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σημαίνει ότι επενδύσεις και παίρνεις αυτό που σου αναλογεί στο τέλος. Αυτό το πράγμα κοστίζει και κάθε χρόνο πρέπει να βάζουμε λεφτά για να καλύπτουμε την 'τρύπα', γιατί δεν μπορείς να έχεις τα ίδια διαρκείας -και αυτό που ισχυριζόμουν ότι ο κόσμος και τα διαρκείας μπορούν να κάνουν ισχυρή την ομάδα-, γιατί πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε το πρωτάθλημα και γιατί για να εξοικονομήσεις χρήματα πρέπει να έχεις φυτώριο. Για να γίνει αυτό έπρεπε να έχουμε προπονητικό κέντρο, που καθυστερήσαμε πολύ, αλλά πάει πολύ καλά και είναι το πιο σημαντικό που έχουμε κάνει".

"Αποφασίσαμε τον Μάιο ότι τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Κάθε χρόνο κάνουμε παρουσιάσεις και η ομάδα έχει πάντα 'τρύπα', άρα κάθε χρόνο πρέπει να βάζουμε λεφτά. Ετσι και φέτος, ήταν γνωστό σε εμάς. Ως 'τρύπα' λέμε τη διαφορά μεταξύ εσόδων-εξόδων της χρονιάς, όχι όσα χρωστάει η ΑΕΚ. Φέτος είναι γύρω στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα καλυφθεί από μέσα, όπως κάθε χρόνο. Είναι λίγο άκομψο τα διακανονισμένα χρέη, το άρθρο 44 που θα πληρώνουμε άλλα έξι χρόνια, το δάνειο από την Morgan Stanley να τα βάζουμε όλα μαζί και να λέμε ότι στην ΑΕΚ υπάρχει 'τρύπα' 30 εκατομμυρίων. Κάθε χρόνο τα έξοδα είναι παραπάνω, συν του ότι φέτος αποκλειστήκαμε και από το ΟΥΕΦΑ. Κανείς δεν ξέρει από την αρχή πώς θα πάει η ομάδα και αν ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο. Κάθε χρόνο το έλλειμμα καλυπτόταν από τους μετόχους".

"Για μένα το ιδανικό μοντέλο είναι τα έσοδα της ομάδας να είναι ίσα με τα έξοδα. Για να μεγαλώσουμε τα έσοδα θα πρέπει να έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, φυτώριο και παίκτες να πουλάμε. Είναι κάτι που δεν κατάφερα να το κάνω. Να έχει η ομάδα από μόνη της τα έσοδα και να λειτουργεί. Όταν υπάρχει άνθρωπος και βάζει χρήματα από έξω σημαίνει ότι το μαγαζί δεν λειτουργεί καλά. Και όταν πρέπει οι μέτοχοι να βάζουν κάθε χρόνο το χέρι στην τσέπη είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Γι’ αυτό και δεν κατάφερα να το κάνω σαν μοντέλο. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που να κοστίζει 6-7 εκατ. Πράγμα το οποίο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να το κάνει. Για να έχει μία τέτοια ομάδα χωρίς προπονητικό κέντρο και φυτώριο, θα είσαι μέτριος Δεν κάνουν τη διαφορά τα μπάτζετ αλλά πρέπει να έχει ένα καλό σκάουιτνγκ τιμ να βρίσκει παίκτες για να είσαι ανταγωνιστικός. Η ομάδα για να είναι όπως τη θέλω δεν θα έπρεπε κάθε χρόνο να βάζει κάποιος χρήματα. Μόνη της και μαζί με τον κόσμο θα πρέπει να επιβιώνει".

Για τα σενάρια πώλησης

"Δεν έχω καμία πληροφορία ότι η ομάδα πωλείται και ότι όποιος θέλει μπορεί να την πάρει με ένα ευρώ. Δεν νομίζω ότι στο μυαλό των μετόχων υπάρχει η σκέψη να πουλήσουν αύριο το πρωί την ΠΑΕ. Δεν το ξέρω, αλλά δεν το νομίζω. Σκέψη μου είναι ότι θα πρέπει να ανοιχτεί και να μπουν κι άλλοι άνθρωποι. Οσο πιο πολλοί, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η οικονομική δύναμη της ομάδας".

Για την καλοκαιρινή προσέγγιση του Δημήτρη Μελισσανίδη

"Ο Τάκης Κανελλόπουλος είχε δίκιο. Δεν μπορείς έρχεσαι ο οποιοσδήποτε μετά από τέσσερα χρόνια και να βάζεις όρους σε κάποιους που ανέλαβαν την ομάδα τότε. Το όλο θέμα βέβαια ήταν περισσότερο παιχνίδι εφημερίδων και παρά τοποθετήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη. Υπήρχε επαφή και δεν υπήρχε συνέχεια, δεν υπήρχε ‘κλείνω την πόρτα’. Δεν δικαιούμαστε να κλείνουμε την πόρτα σε οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει την ομάδα".

Για τον απολογισμό του

"Για μένα σημαντική χρονιά είναι η δεύτερη του Φερέρ. Εκεί πράγματα και διαδικασίες που είχαμε στην ομάδα, δηλαδή το να πάρουμε έναν παίκτη να τον δούμε τέσσερις φορες κτλ δεν έγιναν. Εκεί με δική μου ευθύνη το πράγμα χαλάρωσε και πήραμε παίκτες χωρίς να τους δούμε πολύ. Παρασυρθήκαμε με το να δώσουμε χαρά στον κόσμο και το πράγμα ξέφυγε κάπως. Η πρώτη χρονιά του Φερέρ μου έδωσε μεγάλο όραμα. Ήταν ένας προπονητής που δεν φοβόταν να βάλει νέους παίκτες. Το λάθος μου ήταν το επόμενο καλοκαίρι. Εκεί ξεφύγαμε. Προσπάθησα να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα".

Για τις καλοκαιρινές κινήσεις της ομάδας

"Είναι τόσο υποκειμενικό να μιλάς για αξία ποδοσφαιριστών. Συμφωνώ με το ότι δεν είναι καλή ομάδα. Αλλά διαφωνώ όπως και πέρυσι ότι οι παίκτες είναι κακοί ή κάναμε κακές μεταγραφές. Σίγουρα αυτό το χρεώνεται αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Μ’ αρέσει η ομάδα να στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε έναν παίκτη που θα την πάρει στις πλάτες της. Η γνώμη μου για τον Λυμπερόπουλο είναι γνωστή. Το ότι έφυγε δεν σημαίνει κάτι. Τον Δώνη τον πιστεύω πολύ. Θα έπρεπε να μείνει τουλάχιστον τρία χρόνια για να δείξει. Όπως στον Εργοτέλη που είναι το μόνο παράδειγμα. Έχει τον ίδιο προπονητή τόσα χρόνια και η διοίκηση τον στηρίζει".

"Φέτος τα χρήματα που μπήκαν στην ομάδα ήταν πάρα πολλά. Οι μεταγραφές που έκανε η ομάδα όσον αφορά την αξία ήταν μεγάλη. Δεν έχουμε κάνει τόσο μεγάλες μεταγραφές. Αρα θα μπορούσα να πω από το καλοκαίρι ότι η ΑΕΚ είναι φαβορί για τον τίτλο. Τα αποτελέσματα άλλο δείχνουν. Δεν έχουμε καταφέρει να δέσει σαν ομάδα. Εννοείται ότι έγιναν λάθη. Εκ των υστέρων τα καταλαβαίνεις. Παίρνεις τον ΧουάνΦραν, που είναι πολύ καλός παίκτης. Παίρνεις τον Κυργιάκο, ο Μαιστόροβιτς διεθνής με τη Σουηδία και καλύτερος στο πρωτάθλημα της Ελβετίας. Στη θεωρία πολλοί καλοί για να πάρεις το πρωτάθλημα. Εγώ έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα δεν θα έκανε μεταγραφές τον Ιανουάριο. Η ΑΕΚ πρέπει να σκεφτεί πως θα χτιστεί με τον νέο της προπονητή από το καλοκαίρι και μετά. Εντάξει, αν ο προπονητής χρειάζεται ένα μπακ να πάρουμε. Αλλά δεν είναι η καλή περίοδος για να κάνεις μεταγραφές".

"Δεν υπάρχει καμία μεταγραφή που να έκανα εγώ χωρίς τον προπονητή. Το αντίθετο ναι. Μονος μου δεν έκανα πράγματα. Με τον προπονητή είμαι πάντα ένα και τον στηρίζω. Οποιος με ξέρει καταλαβαίνει. Οι μέτοχοι ήξεραν ότι τέλος της σεζόν θα αποχωρήσω, δεν έγινε τίποτα φέτος χωρίς να το γνωρίζουν όλοι. Προπονητής και μέτοχοι".

Για το μέλλον της ΑΕΚ

"Το μέλλον της ομάδας εξαρτάται από ένα γήπεδο σύγχρονο και μεγάλο που θα φέρει την ομάδα 70 χρόνια μετά και όχι ένα μικρό συνοικιακό γήπεδο που θα κρατά την ΑΕΚ πάντα 'μικρή'. Οικονομική κρίση υπάρχει τώρα σε πέντε χρόνια όμως που θα έχει περάσει δεν γίνεται να έχουμε ένα γήπεδο στη Φιλαδέλφεια 25.000 θέσεων χωρίς πάρκιν".

Για τη σχέση του με τους οργανωμένους

"Οσο ήμουν παίκτης, από τους οργανωμένους έπαιρνα αγάπη και έδινα, όταν έγινα πρόεδρος, δηλαδή εξουσία, εκ των πραγμάτων δημιουργήθηκε πρόβλημα, αφού μία τέτοια ομάδα πάει πάντα κόντρα στην εξουσία. Αν δεν φτιαχτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν γίνεται να φτιάξεις και την ομάδα σου. Αποδείχτηκε όνειρο απατηλό. Δηλαδή το να φτιάξεις τους οπαδούς και σε αυτούς των υπόλοιπων ομάδων να γίνεται χάος, δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο πρόεδρος της Λίγκας έχει καλές προθέσεις και χρειάζεται συμπαράσταση και ανθρώπους των ίδιων πιστεύω".

Για την κριτική που του ασκήθηκε περί κακής διαχείρισης χρημάτων

"Το μόνο που μπορεί να με ενοχλήσει και ίσως να κινηθώ και πιο σκληρά είναι αυτά τα περί κακομεταχείρισης χρημάτων. Οτι δηλαδή τα χρήματα έφευγαν δεξιά και αριστερά. Δέχομαι τα πάντα όχι όμως αυτό. Χρήματα για την ΑΕΚ έχω βάλει όπως είναι λογικό και η περιουσία μου είναι δεσμευμένη μέχρι το 2014".

Για τις δικές του κριτικές

"Για ένα άνθρωπο έχω μιλήσει αρνητικά και αυτός είναι ο Ψωμιάδης. Δεν θέλω να κρίνω έξω από τον χορό. Να επικρίνω αυτούς που διοικούν δεν πρόκειται. Όσο για τον Νικολάου, δεν θέλω να κρίνω κανέναν που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας μου. Θα το διατηρήσω και τώρα. Δεν είμαι ο άνθρωπος που έφυγα για να κρίνω απ’ έξω. Θεωρούμε δεδομένο ότι όπου πάει η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι και η διοίκηση πάντα μαζί αλλά δεν είναι πάντα έτσι".

Attachments: 0532079.jpg (5.1 Kb)
 
JuVe913Date: Τρίτη, 06/01/09, 20:19:58 | Message # 2
Group: Removed





Ακόμη...

"Δεν ξέρω αν θα γίνουν μεταγραφές τώρα"

"Δεν ισχύει ότι δεν υπέγραψα συμβόλαιο του Μπάγεβιτς. Έχω μιλήσει πολλές φορές με τον Μπάγεβιτς. Από την στιγμή που είναι προπονητής μας και εγώ οπαδός είμαι μαζί του και πάντα πρέπει να στηρίζουμε τον προπονητή που έχουμε".

"Οι λόγοι που με οδήγησαν να φύγω τους είπα δημοσίως. Εχουν γραφτεί ότι διαφωνούσαμε. Εχω πει κι εγώ ότι διαφωνούσαμε. Είναι δυνατόν να είμαστε 8 άτομα και να μην διαφωνούμε. Άλλο διαφωνία κι’ άλλο προστριβές".

"Είναι περίεργο να επικυρώνεται πρωταθλητής από δικαστήρια. Τίποτα περισσότερο".

"Ηταν απολύτως λογικό να επιλέγουν οικονομικούς διευθυντές οι μέτοχοι. Εγω δεν το ήξερα το αντικείμενο. Ηταν λογικό. Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι ήμουν εγώ. Αλλά ο πρόεδρος έχει την ευθύνη για όλα..."

"Τον τελευταίο καιρό δεν έχω επαφή με τον Κιντή. Δεν έχω τσακωθεί μαζί του ποτέ όμως. Ισως για μία μεταβατική περίοδο μπορεί να υπάρξει πρόεδρος που να μην είναι μεγαλομέτοχος αλλά για μόνιμα στην Ελλάδα δύσκολα μπορεί να γίνει αυτό".

"Υπήρχε σκέψη να πάρουμε το ΟΑΚΑ για 70 χρόνια να το ανασκευάσουμε, στα πρότυπα ξένων γηπέδων, αλλά φρέναρε τελικά, αλλά ήταν δύσκολο ντιλ με την κυβέρνηση. Θα μπορούσε να γίνει ονειρεμένο γήπεδο".

"Ισως ο Γκαγκάτσης να ήταν ήδη στον Ολυμπιακό, αν δεν το είχα πει τότε δημοσίως. Μάλλον του έκανα χαλάστρα".

"Πριν το ματς είχα την αίσθηση ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το διπλό, δεν ξέρω γιατί. Ηταν καλό το πρώτο ημίχρονο από την ΑΕΚ, στο δεύτερο ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός. Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν λίγο καλύτερο, γιατί ήταν ισορροπημένο".

"Δεν χρειάζεται να πω κάτι για τον Βασσάρα. Ετσι κι αλλιώς αποχώρησα από το ποδόσφαιρο για να ησυχάσω. Δεν θέλω να μπω στην κατηγορία των ανθρώπων που όταν φεύγουν, κρίνουν κι επικρίνουν".

"Προς το παρόν θέλω να παραμείνω οπαδός της ομάδας μου χωρίς να έχω σχέση με το ποδόσφαιρο και κατά πάσα πιθανότητα θα ήθελα και να αποχωρήσω από μέτοχος. Θα προτιμούσα το μερίδιο μου να πάει σε κάποιον που ξέρω και ξέρω ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα".

OI DILOSEIS EDO Einai Parmenes Apo Ton JuVe913 Pou ParaVrethike Stin Sinenteuksi Auth!

 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Νικολαΐδης: "Δεν υπάρχει σκέψη πώλησης"
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |