Παρασκευή, 19/04/24, 19:42:31
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0
JuVe913Date: Δευτέρα, 05/01/09, 10:47:54 | Message # 1
Group: Removed





Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο ισόπαλο χωρίς τέρματα ντέρμπι του ΟΑΚΑ, κάτι που ευνοεί τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό που άνοιξε κι άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του. Δύο χαμένες ευκαιρίες με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα είχαν οι "πράσινοι" και ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Κυργιάκου οι "κιτρινόμαυροι". Δείτε video με τις φάσεις.

Εικόνα αγώνα

Hταν φανερό στο πρώτο ημίχρονο ότι οι δύο ομάδες είχαν χάσει τον όποιο αγωνιστικό ρυθμό είχαν πριν το διάστημα της διακοπής ενόψει των Γιορτών. Περισσότερο ο Παναθηναϊκός που στο πρώτο μέρος κλήθηκε να δημιουργήσει, να πάρει πρωτοβουλίες και να μεταφέρει το παιχνίδι στην εστία του Σάχα. Το 4-4-2 που επέλεξε ο τεν Κάτε είχε πολλά κενά και δεν εγγυήθηκε την καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Από την άλλη πλευρά, το 4-4-2 του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν περισσότερο συντηρητικό (ο Σκόκο και ο Τζιμπούρ κατέβαιναν κάτω από τη σέντρα όταν η ομάδα τους αμυνόταν) αλλά τουλάχιστον πρόσφερε στην ΑΕΚ τη σιγουριά της αμυντικής ασφάλειας. Αν, μάλιστα, ο Κυργιάκος στεκόταν πιο τυχερός στη φάση του 30’ (η κεφαλιά του τράνταξε το δοκάρι) η Ενωση θα είχε σκοράρει.

Με την τύχη του, βεβαίως, δικαιούται να τα βάζει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος από το 24’ είχε αναγκαστική αλλαγή στην ενδεκάδα του (Μελίσσης αντί του τραυματία Γκούμα και μετάθεση του Βύντρα στο κέντρο της άμυνας) ενώ στο 31’ άγγιξε το γκολ αλλά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σημάδεψε άουτ ολομόναχος από τα πέντε μέτρα (μετά από γύρισμα του Σαλπιγγίδη). Παρά την ευκαιρία όμως ήταν πασιφανές ότι από το παιχνίδι των γηπεδούχων απουσίαζει ο ρυθμός.

Ο τεν Κάτε προτίμησε να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του στο δεύτερο μέρος ρίχνοντας στη μάχη τον ορεξάτο και δαιμόνιο Ρουκάβινα στη θέση του κουρασμένου Γκάμπριελ. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές είχε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο μεταξύ 60’ και 70’ όταν και δημιούργησε άλλη μία κλασική φάση με τον Σίλβα (καρμπόν προσπάθεια με αυτή του πρώτου μέρους), όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η ΑΕΚ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο σε αυτό το διάστημα, άντεξε όμως στην πίεση χωρίς να καρδιοχτυπήσει πολλές φορές. Ο Μπάγεβιτς φύλαξε για το τέλος της αλλαγές του και μόλις χρησιμοποίησε τον Μαντούκα η ομάδα του κέρδισε μέτρα. Μπαίνοντας στο 80ο λεπτό όμως πρώτο μέλημά του ήταν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά, έκλεισε και πάλι την ΑΕΚ στα καρέ της και έβαλε πολλές μπάλες στην περιοχή με σωστή (παρά την πίεση της στιγμής) ανάπτυξη. Η φάση του Ρουκάβινα με τον Γεωργέα στο 86’ σηκώνει συζήτηση (ο Γεωργέας βρίσκει πρώτα την μπάλα αλλά μετά όντας πεσμένος παίρνει τα πόδια του Κροάτη), η ιστορία όμως έγραψε Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0. Ενα αποτέλεσμα που πονά περισσότερους τους πράσινους που έμειναν 9 ολόκληρους πόντους μακριά από την κορυφή.

Κλειδί αγώνα

Παρά την πίεσή του, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε λίγες κλασικές ευκαιρίες. Η ΑΕΚ αμύνθηκε αποτελεσματικά, το δίδυμο των στόπερ πήρε άριστα και η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς αποκόμισε έναν βαθμό σημαντικό για την ψυχολογία της. Η Ενωση μάλιστα θα μπορούσε και να σκοράρει στη φάση του 30’.

ΜVP

Ο Σωτήρης Κυργιάκος αποτέλεσε τον κυματοθραύστη των επιθέσεων του Παναθηναϊκού. Ανίκητος στον αέρα, αποτελεσματικός στο έδαφος ενέπνευσε σιγουριά στους συμπαίκτες του. Είχε και το δοκάρι της ΑΕΚ με μία πολύ δυνατή κεφαλιά.

Αδύναμος κρίκος
Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε δύο φορές την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, και τις δύο όμως αστόχησε απελπιστικά. Οταν σε ένα παιχνίδι λίγων ευκαιρίων, σπαταλάς με ευκολία τις δύο κυριότερες άνετα παίρνεις τον τίτλο του μοιραίου.

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας
Βοηθοί: Γενναίος, Μπερσής

 
JuVe913Date: Δευτέρα, 05/01/09, 10:51:22 | Message # 2
Group: Removed





Merika Photos Apo To Match









Attachments: 2289069.jpg (18.3 Kb) · 5592320.jpg (30.1 Kb) · 4391221.jpg (22.7 Kb) · 1208967.jpg (17.2 Kb) · 3942545.jpg (28.8 Kb) · 3328429.jpg (24.1 Kb) · 1197546.jpg (15.8 Kb) · 9944692.jpg (12.2 Kb) · 1140767.jpg (20.6 Kb)
 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |