Πέμπτη, 18/04/24, 15:43:39
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Λεβαδειακός-Άρης 2-0 (16η αγωνιστική)
Λεβαδειακός-Άρης 2-0
kyrias4Date: Δευτέρα, 05/01/09, 02:09:14 | Message # 1
Admin
Group: Administrators
Messages: 253
Reputation: 0
Status: Offline
Όπως και πέρυσι, ο Λεβαδειακός επικράτησε με 2-0 του Άρη στο γήπεδο της Λιβαδειάς και σε συνδυασμό με την ήττα του ΟΦΗ, ξέφυγε 8 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ και των δύο τερμάτων για τους γηπεδούχους ήταν ο "συνήθης ύποπτος" Λεονάρντο, με τον Βραζιλιάνο να "καθαρίζει" ουσιαστικά μόνος του το παιχνίδι, παρά την εδαφική υπεροχή των φιλοξενούμενων και ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, όπου είχαν κατοχή 70-30.

Ντεμπούτο με το Λεβαδειακό, και μάλιστα στο αρχικό σχήμα, έκαναν οι Λέχτινεν και Πιέχνιακ. Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός (Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Εμεράν, Καψής, Τριποτσέρης, Κόλτζος, Ανδράλας, Ζησόπουλος, Λεονάρντο (82' Ντιμπαλά), Κιάσσος, Πιέχνιακ (63' Μπασαλά), Λέχτινεν (69' Παρασκευαΐδης)
Άρης (Ερνάντεθ): Σηφάκης, Νέτο, Λέμπο, Γιάχιτς, Βιτόλο, Σιστόν, Κάλβο (67' Βλοντάρτσικ), Γκαρσία, Ρεγκέιρο, Χαβίτο, Ζεντίλ (78' Μπατιόν)

Κίτρινες κάρτες: Τριποτσέρης, Λέχτινεν, Ανδράλας - Ρεγκέιρο, Κάλβο, Γκαρσία

Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορίνθου), Ασημακόπουλος (Μεσσηνίας) Με μια ματιά
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 4ο λεπτό απείλησαν με τον νεοαποκτηθέντα Λέχτινεν να επιχειρεί ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 10', ο Ανδράλας βρέθηκε ξεμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Άρη, αλλά το σουτ του έδιωξε με σωτήριο τάκλιν ο Ζεντίλ.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να αναλάβουν δράση, όταν στο 13ο λεπτό ο Ρεγκέιρο απείλησε δύο φορές την εστία του Μπλάζιτς, αλλά πρώτα ο Καψής και στη συνέχεια ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας γλίτωσαν την ομάδα τους από το 0-1.

Η επόμενη αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 24' με δράστη τον Νέτο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Άρη μπήκε από δεξιά στην περιοχή των γηπεδούχων και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Μπλάζιτς έπεσε εντυπωσιακά, διώχνοντας για ακόμα μία φορά σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Κάλβο πραγματοποίησε ωραία ενέργεια από δεξιά, επιχείρησε μία σέντρα-σουτ, αλλά Μπλάζιτς και Τριποτσέρης "καθάρισαν" τη φάση, παραχωρώντας κόρνερ.

Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι "κίτρινοι" έχασαν μία ακόμα ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Ο Νέτο σέντραρε από δεξιά, αλλά η προσπάθεια του Χαβίτο να πλασάρει, σταμάτησε πάνω στον Μπλάζιτς.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Άρης συνέχισε να πιέζει, αναγκάζοντας όλους τους παίκτες των γηπεδούχων να βρίσκονται κάτω από τη σέντρα και να μαρκάρουν.

Ωστόσο, η πρώτη φάση για γκολ ανήκε στο Λεβαδειακό, με τον Λεονάρντο να βρίσκει με ωραία κάθετη μπαλιά τον Λέχτινεν, αλλά τον Φινλανδό να μην μπορεί να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Σηφάκη στο 51ο λεπτό.

Η ευκαιρία αυτή φαίνεται πως αφύπνισε τους παίκτες του Μόμτσιλο Βούκοτιτς, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους, μαρκάροντας πιο "ψηλά" τους φιλοξενούμενους. Η κατοχή της μπάλας ισορρόπησε και σε μία αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 58', ο Κιάσσος πάσαρε αριστερά στον Λεονάρντο, ο Βραζιλιάνος "έκοψε" με ωραία κίνηση προς το κέντρο και με μια "βολίδα" λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σηφάκη, ο οποίος προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

Στη συνέχεια, ο Άρης προσπάθησε να πάρει και πάλι τα "ηνία" της αναμέτρησης, αλλά απέναντι του βρήκε αμυντικό "τείχος" από τους γηπεδούχους. Εκτός των άλλων, ο Λεβαδειακός έβγαινε επικίνδυνα σε αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές, στο 72', ο Κιάσσος έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, δοκίμασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Σηφάκης απέκρουσε, αλλά ο επερχόμενος Λεονάρντο δεν δυσκολεύτηκε να κάνει από κοντά το 2-0.

Ο Λεβαδειακός βρέθηκε κοντά και σε τρίτο γκολ, όταν στο 86ο λεπτό ο Ντιμπαλά βρέθηκε απέναντι στον Σηφάκη, τον απέφυγε, αλλά έχασε την ισορροπία του, με συνέπεια να τον προλάβουν οι αμυντικοί των "κιτρίνων". Συνέντευξη Τύπου
Του Πάρη Τσελεπίδη

Κίκε Ερνάντεθ (προπονητής Άρης): "Όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα και τα γκολ. Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε την κατοχή της μπάλας και ευκαιρίες για γκολ και εκεί θα έπρεπε την ανωτερότητά μας να την μετατρέπαμε σε αποτέλεσμα.

Όταν αυτό δεν συμβαίνει υπάρχει κίνδυνος στο δεύτερο ημίχρονο να δεχθείς κάποιο γκολ όπως και συνέβη. Από εκεί και πέρα ο Λεβαδειακός έκανε ένα πολύ έξυπνο δεύτερο ημίχρονο με μας να δεχθήκαμε ένα δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση".

Για την εμφάνιση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου είπε: "Γνωρίζαμε ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την υπεροχή και πολλές φορές όμως δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με το δεύτερο.

Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε σωστά και δικαιούμασταν να προηγηθούμε. Από εκεί και πέρα όμως υπήρχαν άλλα 45΄ και έπρεπε να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και στο δεύτερο. Όπως πάντα όμως το γκολ καταφέρνει να αλλάξει την τροπή ενός παιχνίδι και την άλλαξε υπέρ του Λεβαδειακού. Δεν θέλουμε να στερήσουμε τίποτα από τον Λεβαδειακό που έκανε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο".

Σε ερώτηση για το ότι ο Άρης είχε ύψος μέσα στην αντίπαλη περιοχή σχολίασε ότι: "Άμα δείτε την ομάδα που κατέκτησε το ευρωπαϊκό κύπελλο δεν θα μιλούσαμε καθόλου για το ύψος αφού οι στημένες φάσεις δεν είναι μόνο ύψους. Έχει να κάνει πάντα με τους παίκτες κάθε ομάδας. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί παικτών αλλά όταν έχεις παίκτες με ατομικές αρετές παίκτες με όγκο μένουν πίσω".

Για την απουσία του Κόκε τόνισε: "Με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου επιμένω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Επομένως δεν είναι όμορφο να μιλάμε για αυτούς που λείπανε", ενώ για το πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του αυτή η ήττα εν όψει ενός δύσκολου Ιανουαρίου τόνισε: "Η ήττα ποτέ δεν είναι καλή και δεν βοηθάει μία ομάδα που χάνει. Δεν πρέπει να αισιοδοξείς υπέρμετρα όταν κερδίζεις το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι. Της επόμενης Κυριακής".

Μόμτσιλο Βούκοτιτς (προπονητής Λεβαδειακός): "Σίγουρα πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη για μας για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς. Είναι σημαντικό που ξεκινήσαμε έτσι τον Β΄ γύρο με μία νίκη επί του Άρη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν καλύτερη ομάδα και επέβαλλε τον ρυθμό του με μας να είχαμε πρόβλημα στο χώρο του κέντρου και να μας χάλασε το παιχνίδι μας. Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν το καλύτερό μας φέτος.

Βάλαμε δύο γκολ με τον Λεονάρντο και είχαμε άλλες δύο ευκαιρίες με τον Λέχτινεν και τον Ντιμπαλά και το σκορ θα μπορούσε να γίνει και πιο μεγάλο. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να απολαύσουμε την νίκη γιατί έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια που είναι η μισή παραμονή για μας.

Παρόλα αυτά σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο παιχνίδι όπου θέλουμε τους τρεις βαθμούς (σ.σ. με τον Θρασύβουλο) και μετά θα μπορούμε να σκεφτόμαστε την συνέχεια. Με τέτοιες όμως εμφανίσεις στην έδρα μας δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα στην συνέχεια".

Για την παρουσία των Λέχτινεν και Πιέχνιακ τόνισε ότι: "Είναι λίγο νωρίς για συμπεράσματα. Το σημαντικό είναι ότι βοήθησαν και σήμερα την προσπάθεια της ομάδας. Σίγουρα όμως δεν είναι έτοιμοι 100%.

Με τα παιχνίδια θα είναι έτοιμοι για την συνέχεια. Μπορούν να μας βοηθήσουν και θα έχουμε περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Είναι θέμα χρόνου και έτοιμοι να παίξουν και τα 90΄".

Για το αν θα υπάρξουν κι άλλες μεταγραφές στην περίοδο του Ιανουαρίου απάντησε ότι: "Δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε το κάναμε. Δεν θα πρέπει απλώς να κάνουμε κάποια μεταγραφή αφού θα πρέπει να είναι ένας παίκτης καλύτερος από αυτούς που έχουμε.

Εκεί που πονούσαμε ενισχυθήκαμε. Είχαμε πρόβλημα στο γκολ και ήταν φανερό στον Α΄ γύρο και πλέον θα είμαστε πιο ουσιαστικοί στα εκτός έδρας παιχνίδια".

Κι όσο για το ότι δεν σκοράρουν επιθετικοί του είπε πως: "Δεν έχει σημασία ποιος βάζει γκολ. Η ομάδα δέχεται και βάζει γκολ. Το θέμα είναι να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και θα μπορούσαμε να είχαμε παραπάνω βαθμούς.

Με την νίκη μας σήμερα πήραμε μία βαθιά ανάσα. Στα δύο επόμενα παιχνίδια αν κρατήσουμε ή μεγαλώσουμε την διαφορά θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα και δεν θα έχουμε άγχος".

Για την αξιοποίηση της έδρας είπε: "Το όπλο μας είναι η έδρα μας. Έχουμε αυτοπεποίθηση στα εντός έδρας παιχνίδια που μας λείπει εκτός έδρας. Σε 8 παιχνίδια στην έδρα μας δεχθήκαμε μόλις ένα γκολ και χωρίς ήττα. Αν μπορέσουμε να βελτιώσουμε και την απόδοσή μας εκτός έδρας θα ήμασταν πολύ πιο ψηλά". Όλα τα λεφτά...
Φυσικά ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν για ακόμα μία φορά ο κορυφαίος του γηπέδου σε αγώνα του Λεβαδειακού, ενώ η έμπνευσή του στη φάση του πρώτου γκολ είναι ενδεικτική της αξίας του. Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το κακό αγωνιστικό "πρόσωπο" του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο. Οι "κίτρινοι" ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, αλλά στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή τους, με συνέπεια να μην ανταπεξέλθουν στις ορέξεις του Λεονάρντο και των συμπαικτών του.

 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Αθλητικα » Ελληνικό Πρωτάθλημα » Λεβαδειακός-Άρης 2-0 (16η αγωνιστική)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |