Παρασκευή, 29/03/24, 10:39:18
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS

                                                                                                         
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Ελευθερη Συζητηση » Τελείως ΟFF-Topic 8έματα » PARKOUR-ORISMOS KAI ISTORIA TOU (off-topic thema.. ante na mathete kai kati)
PARKOUR-ORISMOS KAI ISTORIA TOU
parkouroskiloDate: Τρίτη, 30/12/08, 16:39:32 | Message # 1
Group: Removed





Stin arxi skeftomouna na ekana ena artro olo diko mou, alla kathos den tha ginotan toso kalo oso ena apo megales organoseis... Ara ekana copy paste kai metafrasi apo ena aystraliano site ta akoloutha:

Το Parkour είναι ένα πνεύμα/μια φιλοσοφία που ενσωματώνει μια μέθοδο μέσα στο περιβάλλον και τα πλησιάζοντας εμπόδια οποιουδήποτε είδους σας, είναι αυτοί φυσικά και κατ επέκτασην διανοητικά. Η φιλοσοφία καλύπτει τέτοια πράγματα όπως:

• Επιδίωξη να βελτιώσει και να γίνει κατανοητός μέσω της πρακτικής Parkour.

• Χρησιμοποιώντας Parkour για να βοηθήσει άλλους, είτε με τη βοήθεια κάποιου να μαθευτεί Parkour ή τη χρησιμοποίηση των δεξιοτήτων σας σε μια πρακτική κατάσταση.

• Επιδίωξη διανοητικής και φυσικής προόδου

Έχετε έπειτα τη φυσική επέκταση Parkour που είναι το ακόλουθο:

Κίνηση με τέτοιο τρόπο, με οποιαδήποτε μετακίνηση, η οποία θα σας βοηθήσει να κερδίσετε έδαφος σε κάποιο/κάτι σαν δραπετεύοντας από κάποιο/κάτι ή πηγαίνοντας προς κάποιο/κάτι. Επίσης, οπουδήποτε πηγαίνετε, πρέπει να είστε σε θέση να επιστρέψετε. Εάν πηγαίνετε από το Α στο Β, πρέπει να είστε σε θέση να επιστρέψετε από το Β στο Α. Δεν πρέπει να κάνετε την ίδια «κίνηση,» αλλά ακριβώς επιστρέφετε.

Αυτές οι δεξιότητες όχι μόνο ισχύουν για ένα αστικό περιβάλλον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε, στο δάσος, την έρημο κ.λπ. Είναι όχι μόνο αυτοί τρόπος που κινείστε που σας κάνουν έναν επαγγελματία Parkour, αλλά η μετακίνηση συνδύασε με τη φιλοσοφία που το καθορίζει ως Parkour.

Λόγω του τρόπου ότι Parkour έφθασε στη διεθνή σκηνή υπάρχουν κάμποσες παρερμηνείες και λανθασμένες πληροφορίες που έχουν διαδώσει.

Parkour και Freerunning - αυτοί δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δεν είναι ανταλλάξιμοι όροι. Είναι αρκετά διαφορετικοί μεταξύ τους στο σκοπό και τους στόχους τους. Οι επαγγελματίες Parkour καλούνται Traceurs, οι Freerunning επαγγελματίες καλούνται Freerunners, οι όροι Freerunner και Traceur δεν είναι ανταλλάξιμοι.

Το Parkour παρουσιάζει - δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα όπως εκτελώντας ένα Parkour παρουσιάζει. Εάν βλέπετε οποιεσδήποτε παρουσιάσεις Parkour καθαρά χάριν της ψυχαγωγίας δεν μπορούν να οριστούν ως Parkour, απλά επειδή δεν ακολουθείτε τις αρχές αυτό που Parkour είναι. Μπορείτε να πάρετε τη μετακίνηση από Parkour και να την χρησιμοποιήσετε για να διασκεδάσετε, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να κληθεί ηθικά Parkour δεδομένου ότι δεν ακολουθεί τις αρχές της πειθαρχίας.

Κτυπήματα - πολλοί άνθρωποι παίρνουν ταραγμένοι όταν βλέπουν κάποιο που κλήσεις οι ίδιοι ένα Traceur που κάνει τα κτυπήματα και τις περιστροφές. Ακριβώς επειδή κάποιος κάνει αυτά τα πράγματα δεν σημαίνουν τις ενέργειες constitue Parkour, ακριβώς σημαίνει ότι το traceur εκπαιδεύει σε άλλες πτυχές της μετακίνησης καθώς επίσης και Parkour. Εάν είστε αβέβαιοι απλά ρωτηθείτε, εάν τρέχατε για τη ζωή σας τι θα κάνατε;

Το Parkour είναι όχι μόνο ένας αστικός αθλητισμός - Parkour αναπτύχθηκε και ασκήθηκε στα δέντρα και τα δάση της Γαλλίας ακριβώς όπως στις πόλεις. Ασκείται στη μεγάλη επίδραση στο φυσικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από το χρόνο και τα στοιχεία, και μπορεί να είναι τραχύ και οδοντωτό σε αντιδιαστολή με το λειαμένο και συνήθως συμμετρικό άτομο που γίνεται το αστικό περιβάλλον.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Να καταλάβει ποιο Parkour είναι αυτό βοηθά να καταλάβει όπου προήλθε από.

Το Parkour αναπτύχθηκε από τον David Belle στη Γαλλία σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητός και τα κίνητρά του και να βρεθεί ο τρόπος του στη ζωή. Οι αρχές Parkour μπορούν να βοηθήσουν εκείνοι που επιλέγουν να μάθουν για το να βρίσκουν τον τρόπο τους επίσης.

Το φυσικό συστατικό Parkour περιλαμβάνει τέτοια πράγματα όπως: άνθρωποι που τρέχουν με τα πόδια, που κινούνται quadrupedally, που πηδούν, που αναρριχούνται, και άλλοι μέθοδοι, την αρπαγή της λαβής των πραγμάτων, και την ένωση από τα πράγματα, το κύλισμα και την εξισορρόπηση. Άνθρωποι που κινούνται με τέτοιο τρόπο, με οποιαδήποτε μετακίνηση, η οποία θα σας βοηθήσει να κερδίσετε αλεμένη σε κάποιο/κάτι σαν δραπετεύοντας από κάποιο/κάτι ή χαράζοντας προς κάποιο/κάτι.

Αλλά Parkour είναι πολύ περισσότερο από μια φυσική αναζήτηση. Οι δραστηριότητες που περιγράφονται ανωτέρω έχουν ασκηθεί από την αρχή του χρόνου. Είναι οι αρχές πίσω από Parkour που συνδυάζονται με το φυσικό που το καθορίζει ως κάτι μοναδικό. Εκείνες οι αρχές περιλαμβάνουν:

• Επιδίωξη να βελτιωθεί μέσω της πρακτικής Parkour

• Χρησιμοποιώντας τι έχετε κερδίσει από Parkour για να βοηθήσετε άλλων, είτε με τη βοήθεια κάποιου να μαθευτεί Parkour οι ίδιοι ή για να χρησιμοποιηθούν οι δεξιότητές σας για να βοηθήσετε πραγματικά κάποιο

• Επιδιώξτε τη διανοητική και φυσική πρόοδο σε μας και για να την προαγάγει σε άλλοι.

Επιπλέον, Parkour είναι ένα εργαλείο για να γίνει κατανοητό. Να ανακαλύψει μέσα εμείς που είμαστε και τι είναι επιθυμούμε αληθινά να το επιτύχουμε, και να ακολουθήσουμε.

Η περιγραφή ανωτέρω μόλις αρχίζει να γρατσουνίζει την επιφάνεια του πλήρους βάθους και του εύρους Parkour. Να κερδίσει μια βαθύτερη κατανόηση από το και όλα αυτά που περιλαμβάνει καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια από για να προσέξει μερικά βίντεο και να πάει και να τα αντιγράψει.

Ιστορία: Οι ρίζες Parkour επιστρέφουν πάνω από 100 έτη. Αρχίζει με Hebertism. Το Hebertism δημιουργήθηκε περίπου 100 έτη πριν από George Hebert.

George Hébert (1875-1957) άσκησε μια σημαντική επιρροή στην ανάπτυξη της φυσικής αγωγής στη Γαλλία. Ένας προηγούμενος ναυτικός ανώτερος υπάλληλος, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο πριν από τον παγκόσμιο πόλεμο 1 και χτυπήθηκε από τη φυσικές ανάπτυξη και την ικανότητα των γηγενών λαών στην Αφρική και αλλού

«Οι οργανισμοί τους ήταν θαυμάσιοι, εύκαμπτος, ευκίνητος, επιδέξιος, να υπομείνουν, ανθεκτικά και όμως δεν είχαν κανέναν άλλο δάσκαλο στη γυμναστική αλλά τις ζωές τους στη φύση.» - Γ. Hébert

Το 1902, Hébert τοποθετήθηκε στην πόλη του ST Pierre στη Μαρτινίκα όταν έπεσε η πόλη θύμα σε μια καταστροφική ηφαιστειακή έκρηξη. Hébert που συντονίζεται ηρωικά τη διαφυγή και τη διάσωση περίπου επτακόσιων ανθρώπων από αυτήν την καταστροφή. Αυτή η εμπειρία είχε μια βαθιά επίδραση σε τον, και ενίσχυσε την πεποίθησή του ότι η αθλητική ικανότητα πρέπει να συνδυαστεί με το θάρρος και την αυταπάρνηση. Ανέπτυξε τελικά αυτό το ήθος στο ρητό του, «το οχυρό Etre χύνει être utile» - «για να είναι ισχυρό, για να είναι χρήσιμο.»

Επιστρέφοντας στη Γαλλία, Hebert έγινε δάσκαλος φυσικής αγωγής στο κολλέγιο Rheims, όπου άρχισε να καθορίζει τις αρχές του συστήματος φυσικής αγωγής του και να δημιουργεί τις συσκευές και τις ασκήσεις για να διδάξει τη «φυσική μέθοδό του». Όπως και τις «φυσικές» θεραπευτικές αγωγές κατάρτισης που παρατήρησε στην Αφρική, εμπνεύστηκε από τις κλασσικές αντιπροσωπεύσεις του ανθρώπινου σώματος ελληνορωμαϊκό σε αγαλματώδη και από τα ιδανικά των γυμνασίων αρχαίου Έλληνα. Το σύστημα του Hebert απέρριψε τη σκλήρυνση της θεραπευτικής γυμναστικής και της δημοφιλούς σουηδικής μεθόδου φυσικού πολιτισμού, ο οποίος φάνηκε σε τον ανίκανος να αναπτύξει το ανθρώπινο σώμα αρμονικά και ιδιαίτερα ανίκανο να προετοιμάσει τους σπουδαστές του με τις «ηθικές απαιτήσεις» της ζωής.

Με τον ίδιο τρόπο, Hebert εθεώρησε, με να επικεντρωθεί στον ανταγωνισμό και την απόδοση, την ανταγωνιστική αθλητισμός φυσική αγωγή και από τις φυσιολογικές άκρες του και από τη δυνατότητά του να ενθαρρύνει τις υγιείς ηθικές αξίες.

Ο τελικός στόχος της φυσικής αγωγής είναι να γίνουν τα ισχυρά οντα. Υπό την καθαρώς φυσική έννοια, η φυσική μέθοδος προωθεί τις ιδιότητες της οργανικών αντίστασης, muscularity και της ταχύτητας, προς να είσαι σε θέση να περπατήσει, να τρέξει, να πηδήσει, να κινηθεί quadrupedally, να αναρριχηθεί, να περπατήσει στην ισορροπία, να ρίξει, να ανυψώσει, να υπερασπιστεί και να κολυμπήσει.»

Υπό τη «virile» ή ενεργητική έννοια, το σύστημα συνίσταται στην κατοχή της ικανοποιητικών ενέργειας, willpower, το θάρρος, της ψυχραιμίας, και fermeté (» σταθερότητα»).

Υπό την ηθική έννοια, η εκπαίδευση, με την ανύψωση των συγκινήσεων, κατευθύνει ή διατηρεί την ηθική ίνα με έναν χρήσιμο και ευεργετικό τρόπο.

Η αληθινή φυσική μέθοδος, υπό την ευρύτερη έννοιά της, πρέπει να θεωρηθεί ως αποτέλεσμα αυτών των τριών ιδιαίτερων δυνάμεων είναι μια φυσική, virile και ηθική σύνθεση. Κατοικεί όχι μόνο στους μυς και την αναπνοή, αλλά προ πάντων στη «ενέργεια» που χρησιμοποιούνται, τη θέληση που το κατευθύνουν και το συναίσθημα που το καθοδηγεί.

Ο πατέρας του Δαβίδ Belles έμαθε και άσκησε Hebertism και όταν ξόδεψε το χρόνο με το γιο του, Δαβίδ, που πέρασαν στη γνώση του σε τον. Δεδομένου ότι ο Δαβίδ αυξήθηκε και έμαθε προσάρμοσε τι που χρειάστηκε από Hebertism για να δημιουργήσει κάτι μοναδικό σε τον, κάτι που επέτρεψε σε τον για να ακολουθήσει τις ανάγκες και τους στόχους του.

Στη συνέχεια αυτό έχει περάσει προς άλλους επαγγελματίες για να ενεργήσει ως έμπνευση για τη μόνη ανάπτυξη μέσω της πρακτικής Parkour.

Stin arxi skeftomouna na ekana ena artro olo diko mou, alla kathos den tha ginotan toso kalo oso ena apo megales organoseis... Ara ekana copy paste kai metafrasi apo ena aystraliano site ta apopano. Oti exete na peite eleythera, eite lathi pou exoune ginei stin metafrasi eite kati epi tou thematos.

http://parkourpedia.com/about/what-is-parkour einai to site...

 
JuVe913Date: Τετάρτη, 31/12/08, 19:36:35 | Message # 2
Group: Removed





Polu Oraio istoriko p to diavasa pano kato...aksizei to parkour na ekpaideuteis alla thelei sklhrh ekpaideush!!
 
IN-PC Ενας Κοσμος Σε Ενα Site » Ελευθερη Συζητηση » Τελείως ΟFF-Topic 8έματα » PARKOUR-ORISMOS KAI ISTORIA TOU (off-topic thema.. ante na mathete kai kati)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |