Πέμπτη, 25/04/24, 05:33:34
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS
Site menu
Tag Board
500
Statistics

Σύνολο Οnline: 1
Επισκέπτες 1
Μέλη: 0
Main » 2009 » Μάιος » 2 » Η τακτική του τίτλου
Η τακτική του τίτλου
19:17:58

Το τελευταίο ραντεβού για τίτλο στην ποδοσφαιρική περίοδο, δίνεται στο ΟΑΚΑ και ο τελικός του Κυπέλλου σίγουρα προβάλει ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα πόσο μάλλον από τη στιγμή που θα αναμετρηθούν δύο παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας.

Ο Ολυμπιακός με τον αέρα της κατάκτησης του πρωταθλήματος αλλά και των δύο επιτυχιών επί της ΑΕΚ στην Σούπερ Λίγκα, φαίνεται να μπαίνει με ένα αβαντάζ στον αγωνιστικό χώρο,όμως όπως έχει δείξει και το παρελθόν, σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Η «Ενωση» αντικρίζει την μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει ένα τίτλο μετά από επτά χρόνια και σίγουρα το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλη «δίψα» στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο προκειμένου η ομάδα να κλείσει την χρονιά με ένα τρόπαιο στην συλλογή της.

Οι δύο προπονητές έχουν βάλει τη δική τους «σφραγίδα» στις ομάδες τους και σίγουρα η μάχη στην προπονητική σκακιέρα θα κρίνει πολλά. Από την μία πλευρά ο Ερνέστο Βαλβέρδε, το θέμα της παραμονής του οποίου είναι στο προσκήνιο εδώ και καιρό, δεν έχει χάσει κάποιο ντέρμπι φέτος,είτε με την ΑΕΚ, είτε με τον Παναθηναϊκό και μετά και από την δημοσιοποίηση της επιθυμίας του να βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στον πάγκο της ομάδας θέλησε να στρέψει και τα φώτα αποκλειστικά στην προσπάθεια για την κατάκτηση του νταμπλ. Άλλωστε σε αυτή την περίπτωση και ο ίδιος θα βγει πιο ισχυρός όσον αφορά στο μέλλον του.

Απέναντι του θα βρεθεί ο πλέον επιτυχημένος προπονητής στην Ελλάδα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ξέρει πως να αντιμετωπίζει τέτοια παιχνίδια. Άλλωστε το 2001 για παράδειγμα είχε οδηγήσει τότε τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό που έφερε και τον τίτλο του φαβορί. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχει αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ στην τρίτη παρουσία του στο τιμόνι της ομάδας του και κάνοντας λόγο για το μεγάλο κίνητρο που έχει η ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου, έδειξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο «δικέφαλος» τον αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχουν πολλές προσωπικές μονομαχίες που θα κρίνουν πολλά όσον αφορά στον τελικό νικητή.
Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι από την μία πλευρά και ο Ίσμαελ Μπλάνκο από την άλλη αποτελούν σίγουρα το «βαρόμετρο» για τις δύο ομάδες,κάτι που αποδεικνύει και το γεγονός πως ήταν και οι δύο πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος. Αμυντικά εξάλλου και οι δύο αντίπαλοι είχαν καλές επιδόσεις και καθώς η καθεμία θα προσπαθήσει να μπλοκάρει τα ατού της άλλης οι επιδόσεις σε αυτό τον τομέα θα παίξουν τον δικό τους ρόλο.
Σίγουρα πάντως το παιχνίδι αυτό δεν έχει σχέση με αυτά του πρωταθλήματος όπου ήταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι στα σημαντικά παιχνίδια έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά όμως και στην ΑΕΚ υπάρχουν σημαντικές μονάδες που αν βρεθούν σε καλή βραδιά είναι σε θέση να προσφέρουν το κάτι παραπάνω που θα χρειαστεί η ομάδα τους για να φτάσει στην επικράτηση.

Όλα προμηνύουν λοιπόν μία άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση όπου και οι δύο αντίπαλοι παίζουν πολλά στο φινάλε της περιόδου, όσον αφορά και στο γόητρο τους. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος με ένα νέο τίτλο θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν αλλά και οι «κιτρινόμαυροι» με ένα τρόπαιο μετά από πολλά χρόνια σαφώς θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για την πορεία τους στην Σούπερ Λίγκα όπου έμειναν από νωρίς εκτός τροχιάς τίτλου και αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα.

Το πάθος υπάρχει και από τις δύο πλευρές και ευχή όλων είναι οι δύο ομάδες να προσφέρουν ένα τελικό αντάξιο των ονομάτων τους στους φιλάθλους…..

Views: 611 | Added by: JuVe913 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form
Search
Calendar
«  Μάιος 2009  »
ΚυρΔεΤριΤετΠεμΠαρΣαβ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Entries archive
Site friends
  • Create your own site

  • | Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |