Πέμπτη, 25/04/24, 00:21:15
Main
Registration
Login
In-PC..Ο Σκοπος Μας Η Ευχαριστηση Σας
Welcome Guest | RSS
Site menu
Tag Board
500
Statistics

Σύνολο Οnline: 1
Επισκέπτες 1
Μέλη: 0
Main » 2008 » Δεκέμβριος » 20 » Ακρωτηριασμός στο βωμό της θηλυκότητας
Ακρωτηριασμός στο βωμό της θηλυκότητας
18:42:12
(Ενα θεμα που αφορα τις κοπελες)
Δεν θα χαρακτηριζόταν ως η τελευταία λέξη της μόδας, ωστόσο το νέο είδος επέμβασης, που προστέθηκε στη λίστα των πλαστικών χειρουργών, ονομάζεται «αισθητική επέμβαση ποδιών».Στη μακρινή Κίνα το υποχρεωτικό δέσιμο των γυναικείων πελμάτων θεωρήθηκε ένα βάρβαρο έθιμο και καταδικάστηκε διεθνώς. Στην Αμερική οι σχεδιαστικές προτάσεις των οίκων μόδας προωθούν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, που "καταδικάζονται" μεν από τα πόδια, ακολουθούνται δε από τις επιταγές της μόδας.


Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος, αναρωτιέται όποια αποφασίσει ότι τα λεπτεπίλεπτα πόδια της αξίζουν να φορούν αποκλειστικά και μόνο ψηλοτάκουνες γόβες. Η πλαστική στα δάχτυλα συνίσταται στο κόντεμα και ίσιωμα των δακτύλων και λέπτυνση ή πλήρη αφαίρεση του μικρού δακτύλου.

Πολλές Αμερικανίδες τα τελευταία χρόνια παίρνουν την απίστευτη απόφαση να ακρωτηριάσουν τα μικρά τους δάχτυλα, για να μπορούν να φορούν τις στενές φόρμες των παπουτσιών με τα ψηλά τακούνια, που υπαγορεύει η τελευταία λέξη της μόδας.

Η νέα μόδα, ωστόσο, δεν εφαρμόζεται ακόμη στην Ελλάδα, γιατί οι περισσότεροι γιατροί δε δέχονται να αναλάβουν τέτοιου είδους επεμβάσεις. Η κ. Λουίζα Μιχαλάκη, επιμελήτρια Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο του Σαββάτου (6/9) ότι «μια κοπέλα μου είχε ζητήσει παλαιότερα να της μικρύνω το πέλμα, όμως δε δέχτηκα να το κάνω».

Επιπλέον, έχοντας πλήρη γνώση της ευθύνης του επαγγέλματός της υποστηρίζει πως «ένας καλός πλαστικός πρέπει να αρνείται να κάνει ό,τι του ζητήσει ο ασθενής».

Το εν λόγω είδος επέμβασης δεν είναι τόσο αθώο. Αν υποθέσουμε ότι μπορεί κανείς να παραβλέψει τις παραμορφώσεις στα δάχτυλα (βλ. σφυροδακτυλία) ή τους κάλλους, προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την επέμβαση, η κ. Μιχαλάκη προειδοποιεί ότι η επέμβαση μπορεί να μας κοστίσει δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στο βάδισμα.

«Από την αφαίρεση του μικρού δακτύλου δεν προκύπτουν προβλήματα στην ισορροπία, ούτε με τις επεμβάσεις στο δεύτερο, τρίτο, τέταρτο δάχτυλο. Αν όμως κοντύνει κανείς το μεγάλο δάχτυλο, που παίζει σημαντικό ρόλο στο βάδισμα, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα» εξηγεί η γιατρός.
Views: 620 | Added by: JuVe913 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 2
2 JuVe913  
0
of course oxi alla auta opos vlepeis etc tha einai! sad

1 parkouroskilo  
0
aksizei kati prosorino enantia se kati oristiko?? OXIIIIIIIIIIIIIIIIIIII biggrin

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form
Search
Calendar
«  Δεκέμβριος 2008  »
ΚυρΔεΤριΤετΠεμΠαρΣαβ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Entries archive
Site friends
  • Create your own site

  • | Copyright MyCorp © 2024 | Powered by uCoz |